van der Horst

Nürburgring: Marciello/Meadows pakken titel na spektakelstuk

Meadows - Marciello
Meadows - Marciello
Raffaele Marciello en Michael Meadows zijn de Blancpain GT Series Sprint Cup kampioenen van 2018. In een waar spektakelstuk deden de Italiaan en de Brit perfect wat van hun verwacht werd met de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88, terwijl Christopher Mies en Alex Riberas hun slechte startpositie niet meer te boven kwamen en laatstgenoemde na het mislukken van het ultieme inhaalmanoeuvre uiteindelijk de handdoek in de ring wierp. Marciello nam in de eerste wedstrijdhelft nog genoegen met de tweede plek achter de Black Falcon Mercedes van polesitter Luca Stolz, maar dankzij snel pitwerk kwam teamgenoot Meadows als leider de baan op om de zege en titel veilig te stellen.
  • G&A Motors Motorsport
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
Het remfalen tijdens de kwalificatiesessie voor de tweede race brak de WRT Audi R8 LMS #1 uiteindelijk zuur op. Mies moest daardoor als dertiende van start gaan, terwijl hij en Riberas vierde moesten worden om de titel veilig te stellen indien Marciello en Meadows zouden winnen. Dat laatste bleek inderdaad zo. Mies kon tijdens zijn stint oprukken naar P7, mede dankzij de 'hulp' van Robin Frijns, die een de AKKA ASP Mercedes #87 met een vroeg remmanoeuvre ophield. Frijns kreeg hiervoor de zwart-witte vlag. Eenmaal iedereen de pit had bezocht lag Riberas in vijfde stelling... achter de Attempto Racing Audi #66 van Steijn Schothorst. Hoewel Vincent Vosse nog probeerde in te praten op de Duitse team gaf Schothorst zijn kostbare vierde plaats niet op. Geen teamorders en dus moest Riberas op snelheid een plek goedmaken voor de titel.

Attempto vs WRT
Attempto vs WRT
Op drie minuten van het einde lanceerde de Spanjaard het ultieme manoeuvre, door heel laat te remmen voor de eerste bocht. Schothorst was even de leiding kwijt maar zette door vooraleer Riberas twee bochten later nog eens langszij kwam. Wederom kon de Nederlander terugkomen, maar inmiddels was ook de GRT Lamborghini Huracán GT3 #19 van Ezequiel Perez Companc zich komen mengen in de debatten. Uiteindelijk trok Riberas aan het kortste eind en in plaats van een plek te winnen ging ook de Lamborghini voorbij, waarop hij de Audi #1 prompt in de pitlane parkeerde (met mogelijk een lekke band).

3Y Technology - BMW M6 GT3
3Y Technology - BMW M6 GT3
Het podium werd vandaag vervolledigd door de Black Falcaon Mercedes #6 en de Saintéloc Racing Audi #25 van Simon Gachet en Christopher Haase. Denis Dupont werd veertiende algemeen (tweede Silver Cup) met de 3Y BMW M6 GT3. De WRT Audi's #1, #2 en #3 gaven allemaal op. Will Stevens (teamgenoot Dries Vanthoor) liep tijdens de start schade op na een contact met de Mercedes van de nieuwe kampioenen, terwijl Ricardo Feller (teamgenoot Adrien De Leener) de wagen oververhitte nadat een reclamepaneel de koeling blokkeerde.

Nico Bastian en Jack Manchester (AKKA ASP Mercedes #90) gingen dit seizoen aan de haal met de titel in de Silver Cup, terwijl Nyls Stievenart en Markus Winkelhock (Saintéloc Audi #26) de primus waren in de zwak bezette Pro-Am Cup. WRT stelde gisteren al de titel bij de teams veilig.

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zondag 16 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons