van der Horst

Nürburgring: Müller slaat terug met dominante zege

Nico Müller
Nico Müller
Nico Müller heeft zijn 'tegenvallende' vijfde plaats van gisteren achter zich gelaten met een dominante overwinning in de tweede DTM-race op de Nürburgring Sprint lay-out. Zijn grootste uitdager, Robin Frijns, startte van op de polepositie, maar de winnaar van gisteren kon niet profiteren van de sterke kwalificatie van Ferdinand Habsburg om Müller en Rast op afstand te houden bij de start. De Zwitserse puntenleider verhoogde vervolgens stelselmatig de druk en passeerde de Nederlander na zeven ronden in de eerste bocht. Müller verdween vervolgens aan de horizon en kwam met een voorsprong van bijna 12 seconden over de meet.
  • Oeste Kart
Frijns vs. Rast
Frijns vs. Rast
Ook René Rast probeerde in de aanvangsfase nog langs Frijns te raken, maar de Abt-rijder bleek een maat te sterk en reed in de tweede wedstrijdhelft weg van de regerend kampioen. Met zijn vijfde overwinning van het seizoen bouwt Müller zijn voorsprong uit op Frijns van 13 naar 18 punten. De BMW's van Sheldon van der Linde en Marco Wittmann vervolledigden de top vijf op respectievelijk 22 en 24 seconden achterstand. Na zijn indrukwekkende kwalificatie viel WRT-rijder Habsburg terug van P2 naar P6 in de race.

Foto's: DTM

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 20 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons