van der Horst

Nürburgring: Pole voor Rast - Alle merken in top drie

Rene Rast - Audi
Rene Rast - Audi
Tijdens de kwalificaties voor de zondagrace vanochtend lag het veld zoals we gewend zijn weer heel dicht bij mekaar. De top vier werd gescheiden door slechts 63 duizendsten van een seconde, het was uiteindelijk de winnaar van gisteren, Rene Rast, die de pole naar zich toetrok in de slotseconden. Gary Paffett (Mercedes) tikte als tweede aan voor Philipp Eng (BMW), waardoor dus alle drie de merken in de top drie eindigden.
  • Powercars
Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
Tijdens de twintig minuten durende sessie werkte iedereen naar gewoonte twee runs af, telkens met nieuwe banden. Eng stond na de eerste run met de bolide van BMW Team RBM uit Mechelen helemaal bovenaan maar zijn tijd werd dus nog verbeterd. De troepen van Bart Mampaey deden het overigens goed met nog een achtste (Bruno Spengler) en tiende (Joel Eriksson) chrono. De wedstrijd wordt straks om 13u30 op gang geschoten.

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 9 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons