Nürburgring: Schumacher voor de vierde maal

Podium race 1 Nürburgring
Mick Schumacher (Prema Racing) heeft op de Nürburgring de eerste van drie races voor het FIA F3 European Championship gewonnen, zijn vierde zege al in vier manches. Robert Shwartzman (Prema Racing), die van op de pole was vertrokken pakte de tweede plaats. Dan Ticktum (Motopark) legde beslag op de laatste podiumplaats.
De race werd al in de eerste ronde onderbroken met een safety car procedure na een crash in de eerste bocht van de wedstrijd waarbij vijf wagens betrokken raakten.  Bij de herstart ging Schumacher voorbij Shwartzman naar de leiding, een positie die hij niet meer zou afstaan. Enaam Ahmed (Hitech GP) en Ralf Aron (Prema Racing) maakten de top vijf vol. Op zondag staan er nog twee races geprogrammeerd waarbij Schumacher telkenmale van op de pole zal starten.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 8 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.