van der Horst

Valencia: Elite 2: Ferrando zegeviert - Pechvogel Longin zeer sterk

Thomas Ferrando - Knauf Racing Team - Chevrolet SS
Thomas Ferrando - Knauf Racing Team - Chevrolet SS
De tweede Nascar Whelen Euro Series race in de Elite 2-categorie draaide uit op een afknapper voor Stienes Longin, nochtans zeer sterk rijdend. De zege in de 16 ronden lange wedstrijd ging uiteindelijk naar Thomas Ferrando. Ferrando hield aan de meet de winnaar van gisteren, Gianmarco Ercoli, af, terwijl Florian Renauer zijn baaldag van gisteren enigszins goedmaakte met een podiumplaats.
Bij de start pakte Gianmarco Ercoli, gisteren nog winnaar van de Elite 2 seizoensopener, de leiding; voor Stienes Longin die eveneens polesitter Philipp Lietz verschalkte. Net als gisteren toonde Longin junior dat hij over voldoende snelheid beschikt en reeds in de tweede ronde zou hij doorstoten naar de kop van de race. Twee ronden later voltrok zich evenwel een drama wanneer hij en Lietz elkaar raakten en Longin terugviel in het klassement. De posities zouden ongewijzigd blijven tot op drie ronden van het einde wanneer Thomas Ferrando de leidersplaats overnam van Ercoli en die niet meer uit handen zou geven. Florian Renauer zou de laatste plaats van het podium nemen.

Stienes Longin, auteur van de snelste ronde in de race, pakte finaal nog een achtste plaats, terwijl teamgenoot Martin Van Hove twee beter deed. Eric De Doncker rondde de top tien af terwijl Jerry De Weerdt op een dertiende stek finishte en een tweede podium pakte in zijn klasse, één trapje beter zelfs dan gisteren. Guillaume Deflandre tenslotte eindigde als 17e.

Om klokslag twee uur wordt de finale van het weekend, de tweede race in Elite 1, verreden.

Foto: Nascar Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 26 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons