van der Horst

Venray: Elite 1: Race 2: Kumpen pakt overtuigende zege

Podium na Elite 1 Race 2 Venray - Ander Vilarino - Anthony Kumpen - Romain Iannetta
Podium na Elite 1 Race 2 Venray - Ander Vilarino - Anthony Kumpen - Romain Iannetta
Anthony Kumpen heeft vandaag op de Raceway Venray het meest passende antwoord gegeven op zijn baaldag van gisteren: een klinkende overwinning. In zijn laatste race van het weekend greep hij in de openingsfase de kop om deze niet meer af te staan, ondanks twee full course yellow's. Teamgenoot Bert Longin verging het minder goed, hij moest vertragen met een lekke band en verloor drie ronden alvorens hij het veld opnieuw kon vervoegen.
Bert Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Bert Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Bij de start van de tweede race in de Elite 1-klasse schoof Anthony Kumpen op naar de tweede plaats, na gestart te zijn op de tweede rij. Na vijf ronden zagen we reeds de eerste neutralisatie nadat er brokstukken tussen bocht drie en vier lagen. Enkele ronden later werd het veld terug vrijgegeven, maar vooraan veranderde niets. Kumpen reeg de snelste ronden aan elkaar tot in ronde 37 teamgenoot Longin plots vertraagde aan de start-finish. Een lekke rechtervoorband was de oorzaak zo bleek. De baanposten maakten van de neutralisatie gebruik om de piste nogmaals schoon te vegen en na zes ronden waren we in ronde 43 klaar voor een eindsprint tot de finish.

Anthony Kumpen - PK Carsport - Ford Mustang vs. Ander Vilarino - TFT Banco Santander - Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport - Ford Mustang vs. Ander Vilarino - TFT Banco Santander - Chevrolet SS
Bij de herstart stootte Vilarino door naar de tweede stek en konden we ons opmaken voor een directe strijd tussen de regerend kampioen enerzijds en de tweevoudig kampioen anderzijds. Vilarino maakte het Kumpen, die van tijd flink moest verdedigen, niet eenvoudig, maar de Hasselaar hield het hoofd koel en bracht de blauwe Mustang zonder kleerscheuren naar de finish. In de eindfase slaagde Kumpen er overigens nog in enkele malen de snelste wedstrijdronde te laten optekenen aan boord van de reservewagen. Uiteindelijk finishte Romain Iannetta als derde, nadat hij in de eindfase doorheen het competitieve veld wist op te rukken vanaf een zesde positie.

Anthony Kumpen - Andy Jaenen
Anthony Kumpen - Andy Jaenen
Nadat Eddie Cheever gisteren iets dichterbij sloop in de tussenstand, vergrootte Ander Vilarino vandaag zijn voorstand opnieuw dankzij zijn tweede plaats. De koplopers blijven evenwel dicht bij elkaar en ook Kumpen staat, ondanks zijn nulscore van gisteren, nog knap in de top vijf. Een goed resultaat in de volgende race in Brands Hatch, waar hij vorig jaar nipt de zege moest laten aan Vilarino kan de Hasselaar zomaar de leiding bezorgen, net als vorig jaar overigens...

Uitslag Race 2 Elite 1 Nascar Whelen Euro Series Venray 2015

PosNr.NaamWagenUitslag
124KUMPEN AnthonyChevrolet SS60 ronden in 25:29.879
22VILARINO AnderChevrolet SS+ 0.340
37IANNETTA RomainChevrolet SS+ 0.697
43GABILLON FrédéricFord Mustang+ 1.104
551CHEEVER III EddieChevrolet SS+ 1.604
64BOUCENNA WilfriedFord Mustang+ 2.401
756ROCCA NicoloChevrolet SS+ 3.890
867LIETZ PhilippFord Mustang+ 4.378
954DAY AlonChevrolet SS+ 4.683
108BEC HugoFord Mustang+ 8.086
1144NORDSTROM FreddyFord Mustang+ 8.846
1212BENEDETTI RobertoChevrolet Camaro+ 15.712
1398DE DONCKER EricFord Mustang+ 1 ronde
1466MALCHAREK ChristianChevrolet SS+ 3 ronden
1511LONGIN BertChevrolet SS+ 3 ronden
165RENAUER FlorianFord Mustang+ 48 ronden
1799TIROCH DominicDodge Challenger+ 55 ronden

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 24 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Raceway Venray.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons