van der Horst

Officieel: Stoffel Vandoorne naar Formule E met HWA (Mercedes)

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De geruchten klonken de afgelopen dagen steeds sterker en zonet bevestigde ook HWA AG (Mercedes) dat Stoffel Vandoorne dit seizoen DTM-kampioen Gary Paffett zal flankeren in de Formule E. De Rumbekenaar stond tot dusver aan de start van 37 Grote Prijzen Formule 1, maar kon nooit echt schitteren zoals in de opstapklasses richting de koningsklasse van de eenzitterij. Onze 26-jarige landgenoot stelt zich voor zijn eerste seizoen in de Formule E, dat van start gaat op 15 december in Saudi-Arabië, niet echt grote doelen en wil een maximum aan ervaring vergaren. Naast Vandoorne komt ook Jérome D'Ambrosio wederom aan de start, ditmaal bij Mahindra, het team waar Sam Dejonghe testrijder is.
  • St. Paul
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne debuteerde in de Formule 1 in 2016, toen hij bij McLaren Fernando Alonso verving bij de Grote Prijs van Bahrein. Nadien promoveerde hij naar een voltijds racezitje, maar McLaren kon nooit echt aanknopen met de successen van in de jaren '90 en 2000. Het ging van kwaad naar erger, met onder meer een abrupte scheiding met Honda, volgens McLaren de hoofdreden voor de povere prestaties. Dit seizoen, met een Renault-krachtbron in de bolide, loopt het echter niet bepaald vlotter en na het vertrek van Fernando Alonso, bedankte McLaren Stoffel Vandoorne voor bewezen diensten in september, net na de Grote Prijs van België. Hij mag het seizoen nog volmaken, maar volgend jaar krijgen Carlos Sainz en Lando Norris een kans om het fel geplaagde McLaren opnieuw consequent richting de punten te stuwen.

Gary Paffett
Gary Paffett
Vandoorne stapt dus over van de Formule 1 naar de Formule E, vaak wel de elektrische Formule 1 genoemd. Hij heeft geen ervaring in de klasse en komt op dat vlak op gelijke tred met teamgenoot Gary Paffett. De Brit veroverde gisteren nog zijn tweede DTM-titel maar komt binnen twee maanden eveneens als Formule E-rookie aan de start. "HWA is een geweldig team met een lange en glorierijke geschiedenis in de racerij. Alle mensen die ik tot dusver heb ontmoet zijn echt gepassioneerd door racen. Het is ook geweldig om samen te kunnen werken met zulk een ervaren rijder als Gary Paffett. Ik ben er zeker van dat we van elkaar kunnen profiteren tijdens het seizoen. Hoewel we allebei nieuwkomers zijn in het kampioenschap ben ik er van overtuigd dat we een steile leercurve zullen lukken. Eenvoudig wordt het niet. Mijn doel is daarom om snel competitief te worden en een goede indruk na te laten", aldus Vandoorne.

Lees ook: BREAKING: Jérôme D'Ambrosio naar Mahindra - Rosenqvist out?

Foto: Racing International Photography & HWASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule E op maandag 15 oktober 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons