van der Horst

Ogier leidt al riant na twee proeven Monte-Carlo

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) heeft een fantastische start genomen in de Rallye Monte-Carlo, de opener van het WRC-seizoen. Hij gaat als triomfantelijke leider naar de tweede dag. Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) verloor ruim vier minuten op de openingsproef maar knokt terug.
Monte-Carlo Rally
Monte-Carlo Rally
Na een helse openingsproef viel alles iets meer in zijn plooi op de tweede nachtproef. Die was ook volledig droog, zonder ijsplekken zoals op Sisteron. Sébastien Ogier opende fors met twee besttijden en is dan ook leider na de korte openingsdag. Neuville bleef als enige in de buurt van de Franse wereldkampioen op de tweede proef, maar hij volgt al op ruim 4'15" na een foutje op de openingsproef.

Dani Sordo/Del Barrio - Hyundai i20 Coupe WRC
Dani Sordo/Del Barrio - Hyundai i20 Coupe WRC
Aan de Hyundai zal het niet liggen, want met Andreas Mikkelsen en Dani Sordo staan er twee i20's op het virtuele podium. De Noor klokte een goede openingstijd en bevestigde op KP2. Sordo blinkt weer uit in regelmaat. De Noor volgt op dik 17 seconden, de Spanjaard moet 25 seconden toegeven.

Achter de Hyundai's volgen de Toyota's van Esapekka Lappi en Ott Tänak. Ze volgen in hun Yaris WRC op respectievelijk 37 en 42 seconden. Craig Breen (Citroën C3 WRC) moet al 52 seconden toegeven, Jari-Matti Latvala, in de derde Toyota, volgt op 55 seconden. Bryan Bouffier (Ford Fiesta WRC) is achtste op al bijna twee minuten.

Met nog vijftien proeven te gaan kan er nog veel gebeuren, al hebben de twee eerste proeven hun zegje al gedaan. 

In WRC2 is een duel in de maak tussen de Ford Fiesta R5 van Eric Camilli, voorlopig leider, en de Skoda Fabia van Jan Kopecky. Kevin Abbring en Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5) verloren al een pak tijd op de openingsproef. Guillaume de Mévius (Peugeot 208 R5) ging drie keer rond op KP1 en kende wat versnellingsbakproblemen, maar houdt zich staande, weliswaar op drie minuten van Camilli.

Foto: M-Sport Twitter & Hyundai Motorsport

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 25 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons