van der Horst

Monte Carlo: Ogier leidt na dag 2 - Neuville vecht terug

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Na de tweede dag in de Rallye Monte-Carlo, de seizoensopener van het WRC, blijft Sébastien Ogier leider, maar hij zag vrijdagmiddag zijn riante voorsprong wegsmelten na een foutje op KP7. Thierry Neuville werkte zich na een uitstekende namiddag naar voren.
  • Dreamdrive
Hét moment van de middag kwam van leider Sébastien Ogier (Ford Fiesta) op KP7. De Franse wereldkampioen, tot dan riant leider, ging rond in een haarspeld. Ogier besliste om vooruit de bocht te ronden, maar kwam met de wielen in een grachtje terecht. Hij had de hulp van enkele toeschouwers nodig om zijn weg verder te kunnen zetten. Na acht proeven houdt hij nu 14.9 seconden voorsprong over op Ott Tänak (Toyota Yaris), die in natte omstandigheden minder indrukwekkend was dan vrijdagochtend.

Meeke/Nagle - Citroën C3 WRC
Meeke/Nagle - Citroën C3 WRC
De strijd om de derde plaats is uitermate spannend tussen Dani Sordo (Hyundai i20), Esapekka Lappi (Toyota Yaris) en Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris). Sordo houdt voorlopig stand op de derde plaats en blijft zelfs nog binnen de minuut van Ogier. Lappi volgt op ongeveer tien seconden van de Spanjaard, maar teamgenoot Latvala komt op twee tienden van de jonge Fin. Het trio zit dus op ongeveer 10 tellen van elkaar.

Achter die strijd gaapt een groot gat. Kris Meeke (Citroën C3) is zesde maar vecht wat tegen zichzelf.

Thierry Neuville - Hyundai i20 Coupe WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 Coupe WRC
Dé mannen van de namiddag waren Elfyn Evans en Thierry Neuville, die de laatste besttijden onder elkaar verdeelden. Neuville is volop op jacht naar Evans maar de Welshman laat zich allesbehalve doen. Evans klokte al twee besttijden, Neuville nog maar eentje. Evans ligt achtste, op 4:01.7 van de leider. Thierry Neuville moet nog 2.4 seconden goedmaken om die achtste plaats van de Fordrijder over te nemen. "De vijfde stek halen wordt moeilijk, zesde misschien", blikt Neuville vooruit naar wat mogelijk is. "In sommige proeven pak ik 30 seconden terug op enkele belangrijke concurrenten, alles is nog mogelijk." Beide mannen nemen wel de zevende stek van Bryan Bouffier in het vizier.

Zaterdag staan er vijf proeven op het programma. Zondag zijn er nog vier klassementsproeven.

Foto: M-Sport Twitter, Citroën Racing Media & Hyundai Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 26 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons