van der Horst

Ook 12 Hours of Sebring uitgesteld

Laurens Vanthoor - Porsche 911 RSR
Laurens Vanthoor - Porsche 911 RSR
Het verbod van de Amerikaanse president Donald Trump op reizen vanuit het Europese vasteland naar de Verenigde Staten heeft nu ook zijn weerslag op de 12 Hours of Sebring. De IMSA organisatie heeft besloten om de race volgende week niet te laten doorgaan en te verplaatsen naar het weekend van 11 tot 14 november.
  • LTF
Eerder op de dag viel ook al het nieuws dat de 1000 Miles of Sebring, de WEC manche die voor de 12 uren moest plaats vinden, geschrapt is. Dit is niet het geval voor de 12 Hours zelf, die verschuiven naar het einde van het jaar. De beslissing werd genomen omdat een heel aantal piloten en mensen betrokken bij de teams wegens het reisverbod niet meer de Verenigde Staten binnen geraken en daardoor een goed verloop van het evenement serieus in het gedrang kwam. Ook de races die gepland stonden in het nevenprogramma, de Michelin Pilot Challenge en de IMSA Prototype Challenge, verhuizen naar november.

Foto: Porsche Motorsport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 12 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mobil 1 12 Hours of Sebring.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons