van der Horst

WEC-manche in Sebring geannuleerd!

Mobil 12 Hours of Sebring 2018
Mobil 12 Hours of Sebring 2018
De manche van het FIA WEC in het Amerikaanse Sebring, initieel gepland volgende week, is geannuleerd. De organisatoren namen die beslissing in de nasleep van de aankondiging van Amerikaans president Donald Trump om een moratorium in te lassen op reizen naar de Verenigde Staten vanuit het Europese vasteland. De meeting zou de zesde afspraak van het seizoen 2019-2020 geweest zijn en het is voor het eerst dat een beslissing rond het Coronavirus ook daadwerkelijk leidt tot een afgelasting van een officiële FIA WK-manche. Eerder kreeg ook de Formule E reeds te kampen met (voorlopig) uitgestelde manches, hetzelfde verhaal voor de Chinese GP F1 en ook de 24 Uur van Le Mans voor moto's werd gisteravond uitgesteld van 18/19 april tot 5/6 september. Voorlopig is de volgende manche van het FIA WEC de 6 Hours of Spa, eind april.
"Deze beslissing was niet eenvoudig", aldus FIA WEC-baas Gerard Neveu. "Onze teams en officials hechten veel belang aan racen in Sebring. Hoewel we tot deze annulering werden verplicht door de travel restricties van Europa naar de VS, blijft de WEC bezorgd om het welzijn van zijn teams, officials en fans."

Foto: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 12 maart 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons