van der Horst

Ook Bentley keert de autosport voorlopig de rug toe

Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley, dat behoort tot de Volkswagen groep, maakte vandaag bekend dat het na de 9 Uur van Kyalami dit weekend alle officiële betrokkenheid in de autosport zal stopzetten. Bentley verbreekt de samenwerking met M-Sport en zal zelf geen Continental's GT3 meer inzetten in de Intercontinental GT Challenge of enig ander GT3-kampioenschap.
  • STX Motorhomes
Gulf 12H: De editie 2013 (deel 1)
In tegenstelling tot Volkswagen breekt Bentley niet volledig de band met de autosport, de Continental GT3 zal nog te zien zijn in 2021 in de handen van privé-teams die kunnen blijven rekenen op enige ondersteuning van het merk. Een nieuwe GT3 of een evolutie van de huidige Continental zit er wel niet aan te komen. Na zeven jaar deelname van de Continental aan verschillende GT3 kampioenschappen meent het hoofd van de motorsport afdeling Paul Williams dat Bentley niets meer te bewijzen heeft in de GT3-klasse, al meldt hij erbij dat het als een gemis aanvoelt dat de wagen nooit de 24 Hours of Spa won. De Continental GT3 maakte overigens exact 7 jaar geleden zijn competitiedebuut in Abu Dhabi bij de Gulf 12 Hours 2013. Het contract van alle officiële Bentley-rijders wordt opgezegd; wat impliceert dat Maxime Soulet op zoek mag gaan naar een andere werkgever.

Bentley Continental GT3 - Bentley Team M-Sport
Bentley Continental GT3 - Bentley Team M-Sport
Bentley wil zich als eerste luxemerk richten op wagens aangedreven op duurzame energie en daar hoort een GT3-programma niet bij. Dit wil niet zeggen dat Bentley de autosport voorgoed de rug toekeert, in de toekomst zal gekeken worden of er raceprogramma's zijn die passen bij de visie van het merk. Een terugkeer naar Le Mans is wel zo goed als uitgesloten nu Audi zijn terugkeer naar de etmaalrace aankondigde, gezien beide merken tot de Volkswagen groep behoren, net als Porsche dat ook al interesse toonde in de LMDh klasse.  

Foto's: SRO / IGTCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op donderdag 3 december 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons