van der Horst

Opel: "Nog heel wat werk voor onze TCR debuteert" (+ Video)

Opel Motorsport - Opel Astra TCR
Opel Motorsport - Opel Astra TCR
Eerder deze maand werkte Opel een vijfdaagse testsessie af in Estoril om de nieuwe Opel Astra TCR volledig op punt te stellen. Op het Portugese asfaltlint werd tijdens de laatste tests vooral gewerkt aan de basis set-up. Het ontwikkelingsprogramma van de bolide verloopt volgens Opel vlot en zit op schema. Eind februari moet de wagen uiteindelijk aan klanten geleverd worden, terwijl hij enkele dagen later ook zal staan blinken op het autosalon van Genève.
Opel spendeerde naar eigen zeggen flink wat tijd aan het concept van de vooras. "Voor een racewagen met zo’n 330 pk en voorwiel­aandrijving is dat een cruciaal onderdeel. Alle overlangse en dwarse krachten die in een TCR-auto vrijkomen, zowel bij het remmen en het sturen, maar ook bij het accelereren, hebben invloed op beide voorwielen”, aldus technisch directeur Dietmar Metrich.

Opel Motorsport - Opel Astra TCR
Opel Motorsport - Opel Astra TCR
Na al het testwerk, is men bij Opel hoopvol voor de prestaties, al zal een en ander vanzelfsprekend ook afhangen van de Balance of Performance-conclusies. “Wij hebben nog heel wat werk voor onze TCR debuteert”, aldus Opel Motorsport-baas Jörg Schrott. “Maar ik kijk al uit naar het nieuwe seizoen. De TCR is precies wat de teams en de vele liefhebbers verwachten. Spannende, zeer directe motorsport met auto’s waarmee de toeschouwers zich kunnen vereenzelvigen – met deze aanpak is succes verzekerd.”
 

Foto's: GM Company



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in TCR International Series op woensdag 10 februari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons