van der Horst

Opnieuw schade aan het circuit van Spa-Francorchamps...

Circuit de Spa-Francorchamps
Circuit de Spa-Francorchamps
De weergoden zijn ons land niet gunstig gezind en dat is vooral de afgelopen dagen een understatement van formaat. Het zuiden van België werd de voorbije 48 uur zwaar getroffen door hevige regen, overstromingen en in veel gevallen ook met zware schade als gevolg. Het circuit van Spa-Francorchamps werd niet gespaard: nadat de piste enkele weken geleden al onder water was gelopen, kreeg nu vooral de infrastructuur errond het zwaar te verduren.
Circuit de Spa-Francorchamps
Circuit de Spa-Francorchamps
Het circuit van Spa-Francorchamps wordt al voor de tweede keer dit jaar getroffen door waterschade. Begin juni werd de Spa Euro Race geannuleerd nadat een rivier zich een weg had gebaand vanuit de industriezone in Francorchamps tot aan de Raidillon (zie foto). Gelukkig kon het circuit enkele dagen erna opnieuw geopend worden, maar ditmaal lijkt de schade nog groter.

Vanmorgen werd een persbericht de wereld ingestuurd waarin de schade beschreven werd aan de infrastructuur rond het circuit. "Na de uitzonderlijke overstromingen die België getroffen hebben en die de regio rond het Circuit van Spa-Francorchamps afgelopen nacht bijzonder hard troffen, valt er helaas ook schade te betreuren aan de infrastructuur van het circuit. De weg naar Blanchimont, die uitkomt in de paddock, is gedeeltelijk ingestort en de tunnels in Ster en Blanchimont zijn niet toegankelijk."

Route de Blanchimont
Route de Blanchimont
"De piste zelf werd niet getroffen, maar de staat van de omgeving verhindert dat de vandaag geplande trackday kan plaatsvinden in de vereiste veiligheidsomstandigheden voor motorsportactiviteiten: bomen dreigen om te vallen, veiligheidshekken dienen te worden vervangen en de digitale veiligheidsinfrastructuur moet hersteld worden. In samenspraak met de klant is beslist om de trackday stop te zetten om de veiligheid van iedereen te garanderen en de infrastructuur te herstellen. Bovendien heeft de provincie gevraagd om hulpdiensten toe te laten de bevolking te helpen. De teams van het circuit van Spa-Francorchamps zijn hard aan het werk om dit weekend de activiteiten te hernemen."

Bij de overstromingen een maand geleden stak het circuit bijzonder snel de handen uit de mouwen om de infrastructuur te herstellen. Met de 24 Hours of Spa voor de deur eind deze maand, zal er ook nu weer snel geschakeld moeten worden, al is het menselijk leed in de omgeving nu uiteraard veel groter.



Foto's: Geert Franquet, Circuit de Spa-Francorchamps & Supercar Challenge



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Varia op donderdag 15 juli 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons