van der Horst

Oschersleben: Overtuigende zege voor Schütz Porsche

Schütz Motorsport - Porsche 997 GT3-R
Schütz Motorsport - Porsche 997 GT3-R
De Schütz Motorsport Porsche 997 GT3-R van Christian Engelhart en Klaus Bachler heeft de eerste ADAC GT Masters race van het seizoen gewonnen. Engelhart nam bij de start meteen de leiding om vervolgens een aardige voorsprong uit te bouwen, die Bachler in de tweede wedstrijdhelft kon handhaven vooraleer de race na een late safety car interventie werd afgevlagd.
  • Hamofa Performance
Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Polesitter Luca Stolz miste zijn start volledig en vervolgens verloor teamgenoot Jeroen Bleekemolen nog eens een dikke tien seconden in de pits toen hij de motor van de HTP Bentley Continental GT3 #7 tweemaal liet afslaan. Meer dan een elfde plek zat er dan ook niet in bij het debuut van het Britse merk in de serie, temeer daar Clemens Schmid de Continental #8 op het einde nog in de muur parkeerde.

HP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
De Zakspeed Mercedes SLS AMG GT3 van Sebastian Asch en Luca Ludwig vertoefde quasi de volledige race in twee stelling, maar kwam in de slotfase bij lichte regenval nog onder druk te staan van de HP (Hari Proczyk) Motorsport SLS in handen van Andreas Simonsen. Twee simultane incidenten (HTP Bentley #8 & Abt Audi #1) brachten de safety car nog op de baan vijf minuten van het einde, waardoor de posities alsnog ongewijzigd bleven.

Team Schübert - BMW Z4 GT3
Team Schübert - BMW Z4 GT3
Daniel Keilwitz reed een sterke tweede wedstrijdhelft in de verouderde Callaway Corvette Z06.R GT3 #66 en passeerde de twee Schübert BMW’s van Claudia Hürtgen en Dominik Baumann nog om als vierde te worden afgevlagd. De eerste Abt Audi, de #2 van Nicki Thiim/Jordan Lee Pepper, eindigde pas als achtste, voor de MRS Nissan van GT Academy laureaten Strauss/Gassner en de Reiter Camaro van Enge/Gavin, die met het laatste puntje ging lopen.

--- UITSLAG ADAC GT OSCHERSLEBEN RACE 1 (PDF) ---

Foto's: ADAC



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons