van der Horst

Oschersleben: Land Motorsport grijpt eerste pole van het seizoen

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Nadat Land Motorsport enkele weken geleden ook al de pole bemachtigde voor de eerste VLN-race van het seizoen, is het Duitse team er vanmorgen in geslaagd om op dat elan verder te gaan. De Audi R8 LMS GT3 van Christopher Mies en Connor De Phillippi start vanmiddag op het circuit van Oschersleben op pole voor de eerste ADAC GT Masters race van het seizoen. De Phillippi was de Team Zakspeed Mercedes-AMG GT3 van het regerend kampioenenduo Asch/Ludwig 0.226s te snel af. Markus Winkelhock maakte er met de Phoenix Audi die hij deelt met Markus Pommer twee Audi's in de top drie van.
Bentley Team Abt nam een goede start in het kampioenschap en kon met de Continental GT3 #8 van Fabian Hamprecht en Guy Smith beslag leggen op de vierde chrono. Hetzelfde kan gezegd worden van de Bonaldi Racing Lamborghini Huracán GT3 van Patrick Kujala die de top vijf volmaakte. Peter Hoevenaars kon bij zijn ADAC GT debuut knap de zesde tijd neerzetten met de tweede Land Motorsport Audi. In totaal doen er 32 wagens mee dit weekend, 16 daarvan lieten een tijd optekenen binnen de seconde van de Amerikaanse polesitter. De eerste race gaat zodadelijk om 13u15 van start.

--- UITSLAG ADAC GT Q1 OSCHERSLEBEN (PDF) ---

Foto: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 16 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons