van der Horst

Oschersleben: GRT pakt revanche in Race 2 - Vervisch en Vanthoor in top 10

GRT - Lamborghini Huracan GT3
GRT - Lamborghini Huracan GT3
Grasser Racing Team heeft de tweede race van het ADAC GT Masters openingsweekend op het circuit van Oschersleben gedomineerd. Nadat de drie Lamborghini Huracan GT3's van het Oostenrijkse team gisteren gediskwalifceerd werden na het gebruik van een niet-geauthorizeerd telemetriesysteem, legde het in de kwalificaties beslag op de eerste startrij, om vervolgens in formatie naar een 1-2 overwinning te rijden.
HB Racing Ferrari 488 GT3
HB Racing Ferrari 488 GT3
Christian Engelhart zette 's morgens de Lamborghini #82 op pole, maar nadat de Duitser bij de pitstops het stuur overhandigde aan Rolf Ineichen was het slechts een kwestie van tijd voordat de zusterwagen #63 van fabrieksrijders Andrea Caldarelli en Mirko Bortolotti de leiding zou overnemen. Het verschil tussen Bortolotti en Ineichen bedroeg aan de meet 1.8 seconden, nadat de safety car laat in de race nog haar opwachting maakte. Best of the rest was de HB Racing Ferrari 488 GT3 van Luca Ludwig en Dominik Schwager in P3.

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor hadden hun Audi's respectievelijk als achtste en tiende gekwalificeerd en beide heren waren gedurende de eerste wedstrijdhelft dan ook in strijd met elkaar voor de zevende plek. Nikolaj Rogivue bracht de Aust Motorsport Audi #3 als achtste over de meet, waarmee Vervisch opnieuw beste Belg werd. Vanthoor maakte op het einde van zijn stint nog een kleine excursie naast de piste, maar werd samen met Florian Spengler nog negende. Net buiten de top-10 troffen we nog een duel aan tussen twee landgenoten, meer bepaald Alessio Picariello en Adrien De Leener. Laatsgenoemde verloor in de laatste ronde na de neutralisatie nog de elfde plek aan Picariello, die ongetwijfeld meer had verwacht van zijn eerste race met Christopher Mies en Land Motorsport.

Foto's: ADAC

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 15 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons