van der Horst

Panis-Barthez en Tech1 vertegenwoordigen Lexus in Blancpain GT

Lexus RC-F GT3 - Emil Frey Racing
Lexus RC-F GT3 - Emil Frey Racing
Lexus-fans kunnen opgelucht ademhalen: de Japanse constructeur wordt komend seizoen wel degelijk vertegenwoordigd in de Blancpain GT Series. Ondanks het afscheid van Emil Frey Racing, zal de RC-F GT3 toch ingeschreven worden dankzij het Franse Panis-Barthez Compétition en Tech1 Racing. De rijders worden tijdens de officiële testdagen in Paul Ricard bekendgemaakt.
Voor Emil Frey Racing zit de samenwerking er dus definitief op, wat nog niet expliciet was meegedeeld door het Zwitserse team toen de overstap naar Lamborghini werd onthuld. Voor het team rond Lorenz Frey zou de verdere ontwikkeling van de GT3-bolide een voorwaarde geweest zijn om door te gaan met het programma, maar Lexus vertrouwt op de BoP om de auto competitief te houden.

Panis-Barthez Compétition - Ligier JSP2 LMP2
Panis-Barthez Compétition - Ligier JSP2 LMP2
Panis-Barthez Compétition, waar het Franse Tech1 Racing achter de schermen actief is, neemt komend seizoen dus de fakkel over, maar het blijft voorlopig onduidelijk hoeveel wagens er worden ingezet en in welke categorieën die zullen uitkomen. "We beseffen welke uitdaging ons te wachten staat, aangezien we op het punt staan deel te nemen aan een van de meest competitieve competities ter wereld", reageert teammanager Simon Abadie. "We moeten een nieuwe auto, nieuwe bandenfabrikant en nieuwe concurrenten leren kennen. Het team is echter heel strijdwaardig en we zullen er alles aan doen om de Lexus te laten schitteren."

Panis-Barthez Competition waren vorig seizoen te zien in de European Le Mans Series met een Ligier JSP2 LMP2 voor onder meer ex-F1-rijder Will Stevens, en zet in 2019 nog een tweede LMP2-bolide in. Tech1 Racing is sinds 2010 actief in de Formula Renault Eurocup, met twee titels in het teamkampioenschap als hoogtepunten, maar vierde daarnaast ook vier teamtitels in de Formula Renault 3.5.

Foto's: Blancpain GT Series, Panis-Barthez Compétition
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op dinsdag 12 februari 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons