van der Horst

Parijs: Jérôme D'Ambrosio krijgt gridstraf in Monaco

Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Wie getuige was van de Paris E-Prix, zal niet ontkennen dat het één en al chaos was tijdens de eerste regenrace in de geschiedenis van de Formule E. De regenvlaag zorgde ervoor dat de baan een spiegel werd waardoor er geregeld een paar tikken werden uitgedeeld, sommige daarvan met opgave tot gevolg. Na de race besloot de wedstrijdleiding toch nog drie piloten te bestraffen met een gridpenalty voor de race in Monaco: Edoardo Mortara, Oliver Rowland en ex-puntenleider Jérôme D'Ambrosio.
Edoardo Mortara die getakeld werd
Edoardo Mortara die getakeld werd
Op het moment dat D'Ambrosio aan het oprukken was, raakte hij Sam Bird in de alom beruchte bocht drie, waarbij de Brit in de uitloopzone gekatapulteerd werd. Nog geen vijf seconden later kregen we een gelijkaardige situatie waarbij Alexander Sims met zijn BMW in dezelfde bocht aangereden door Oliver Rowland en uiteindelijk moest opgeven. De straf voor Mortara was naar aanleiding van zijn risicovol manoeuvre op Alex Lynn in de voorlaatste bocht waarbij beiden uiteindelijk in de barrières vlogen en de strijd moesten staken. 

Reden genoeg dus voor de organisatie om in te grijpen. Gezien het tumultueuze verloop van de voorbije races lieten de organisatoren net voor de race in Sanya weten onnodige contacten van dichterbij te gaan bekijken en te bestraffen indien nodig. Met de sancties van dit weekend hielden ze dus woord en krijgen de drie tenoren een grid penalty van drie plaatsen voor de eerstvolgende race, in Monaco.

Lees ook: Parijs: Robin Frijns wint chaotische regenrace

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 28 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Parijs.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons