van der Horst

Paul Ricard: 14 wagens voor GT Cup Open met Belgische inbreng

PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
Terwijl de GT Open zijn seizoen start in Paul Ricard met zestien wagens, zal ook de GT Cup Open er voor zijn derde seizoen aantreden. Nadat het vorig jaar soms harken was om een goed startveld bij elkaar te krijgen, ziet het er voor dit seizoen een pak beter uit met veertien wagens en waarbij het startveld nog groter zal worden voor de manche in Spa. Net zoals in het hoofdkampioenschap vinden we hier ook Belgische inbreng met Nico Verdonck en Rodrigue Gillion als racers en Q1 Trackracing als team.
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Het Belgisch duo proefde vorig jaar twee keer van de GT Cup Open met de ProSport Racing geprepareerde Aston Martin Vantage GT4, in Paul Ricard en Spa-Francorchamps, waar overigens Verdonck toen zat te pendelen tussen Spa en Circuit Zolder. Dit jaar zijn beide heren weer van de partij in de Pro-Am-klasse, waar ze het zullen opnemen tegen een viertal Porsche 911 GT3 Cup's. Eén van die Porsche's wordt gerund door het Belgische Q1 Trackracing, die dit weekend een dubbel programma afwerken gezien zij ook aantreden tijdens de Porsche Carrera Cup Benelux in Oostenrijk. Zij stellen hun wagen ter beschikking aan het Pools duo Maciej Darmetko en Artur Janosz, vooral bekend uit de Lamborghini Super Trofeo. 

De eerste race van 50 minuten zal zaterdag om 11:55 uur plaatsvinden, terwijl ze tijdens de tweede race 60 minuten het circuit zullen delen met de GT3's van de GT Open. Die race start om 13:40 uur.

Foto's: Thomas Smets - GT Open CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op donderdag 13 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons