van der Horst

Paul Ricard: Eerste startrij voor AF Corse - Soulet en Reip derde

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
De Ferrari's zetten hun goede vorm van gisteren tijdens de vrije training en de prekwalificatie verder. Dit keer was het Alessandro Pier Guidi die tijdens Q3 de honneurs waarnam en de pole pakte in de AF Corse 488 GT3 met startnummer 50. Olivier Beretta zette de zusterauto #53, uitkomend in Pro-Am, mee op de eerste startrij. Beste Belg was Maxime Soulet, hij draaide in de beslissende Q3 de derde tijd.
M-Sport Bentley Continental GT3
M-Sport Bentley Continental GT3
De Bentley #8 die hij deelt met Wolfgang Reip en Andy Soucek zal dus straks rond de klok van 18u als derde mogen beginnen aan de wedstrijd, met daarnaast de andere auto van M-Sport met nummer 7. Laurens Vanthoor kwam in Q3 slechts tot de negentiende tijd, hij krijgt rondom hem op de grid alleen teamgenoten met de WRT Audi #28 voor hem en de #3 achter hem. Robin Frijns deed het iets beter met de elfde tijd voor WRT #2, meteen ook de best geklasseerde Audi.

Maxime Soulet
Maxime Soulet
Maxime Soulet: "Mijn team vertelde mij over de radio dat ik de snelste tijd had en ik was daar echt verbaasd over. Vooral omdat we wisten dat Ferrari hier erg snel is, maar mijn tijd was uiteindelijk voldoende. Meteen ook het beste resultaat van de Continental GT3. Sowieso zijn een derde en vierde startplaats voor een zes uurswedstrijd erg goed."

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons