van der Horst

Paul Ricard: Klassewinst voor Rodrigue Gillion en Nico Verdonck

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT4
Terwijl Frederik Schandorff en Michele Beretta richting winst reden in de GT Open, mocht de GT Cup Open ook opdraven in dezelfde race. De algemene winst ging naar Andrzej Lewandowski, die zo Vicenzo Sospiri Racing hun tweede algemene winst van de dag en de tweede Am-klasse overwinning voor dit weekend bezorgde. Achter de Pool eindigde Nico Verdonck en Rodrigue Gillion op een tweede plaats, maar pakten zo ook de overwinning in de Pro-Am-klasse. Ook de derde plaats was Belgisch getint dankzij Artur Janosz en Maciej Darmetko in de Q1 Trackracing Porsche.
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Net zoals gisteren was Verdonck weer de snelste man op de baan. Hoewel de Brusselaar de pole te pakken had, kon hij niet lang van de leiding genieten met dank aan Mateusz Lisowski in de A&P Racing PTT Race Support Porsche. Toch kon de Poolse winnaar van gisteren geen afstand nemen van de ProSport Racing Aston Martin en dankzij de pitstops kreeg Gillion zowaar de leiding van de GT Cup Open in handen. Lang kon onze landgenoot niet profiteren en hij moest Lewandowski voor laten, al had hij uiteindelijk nog genoeg voorsprong op Janosz, die na de pitstops zich terug kon knokken naar een derde plaats algemeen en een tweede in de Pro-Am-klasse. 

Foto's: GT Cup OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 16 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons