van der Horst

Paul-Ricard: Nieuwe podiumplaats voor Benjamin Lessennes

L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
L'Espace Bienvenue - BMW M4 GT4
Benjamin Lessennes is samen met Ricardo van der Ende (L'Espace Bienvenue BMW M4) derde geworden in de eerste race voor het Franse GT kampioenschap op het circuit van Paul-Ricard. De Nederlander had na de start de leiding van de race genomen alvorens het stuur over te geven aan Lessennes. Die laatste kon de eerste plaats behouden tot in de voorlaatste ronde, maar moest dan toch nog twee Mercedes AMG voor laten gaan.
De zege ging naar de CD Sport Mercedes AMG van Edouard Cauhaupé en Fabien Lavergne, die van op de pole was vertrokken. Cauhaupé moest echter van der Ende laten passeren na de start en pas op het einde van de race kon Lavergne de koppositie heroveren op Lessennes. Deze laatste moest ook nog AKKA-ASP Mercedes AMG van Thomas Drouet en Paul Petit voor zich dulden. Vierde en eerste in de Pro-Am klasse was de AGS Events Aston Martin Vantage van Mike Parisy en Nicolas Gomar. Morgen volgen nog twee races.

Foto: FFSA GT
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zaterdag 3 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuit Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons