van der Horst

Paul Ricard: Ugo De Wilde vicekampioen in Franse F4

Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
Ugo De Wilde heeft op de omloop van Paul-Ricard het Franse formule 4 kampioenschap op prachtige wijze afgesloten met twee zeges in drie races. Met deze resultaten rukt De Wilde in extremis op naar de tweede plaats in de eindrangschikking van het FFSA Academy 2018 by FIA kampioenschap en dit ten koste van een andere landgenoot Ulysse De Pauw die die tweede plaats bezette bij aanvang van het weekend.
Ugo de Wilde - Formule 4
Ugo de Wilde - Formule 4
Ugo De Wilde verkeerde vorig weekend in bloedvorm, dat liet hij onmiddellijk merken door tweemaal de pole positie te pakken. In de eerste race leidde hij van start tot finish om alzo zijn derde zege van het seizoen te pakken. Door deze zege moest hij de tweede race met omgekeerde grid aanvangen van uit tiende startpositie. Hij kon nog opklimmen tot een zesde positie. In de laatste race van het seizoen mocht hij terug van op de pole starten en opnieuw reed hij gans de race op kop en met die nieuwe zege rukte hij in het kampioenschap op naar de tweede plaats achter Caio Collet die al zeker was van de titel op een manche voor het einde van het seizoen.

Ulysse De Pauw besluit zijn eerste seizoen in de formule 4 op de derde plaats na een weekend waar hij geen nieuwe podiumplaats kon bemachtigen. Hij finishte in de races respectievelijk als zesde, zevende en vijfde. Esteban Muth eindigt in het F4 FFSA Academy 2018 by FIA kampioenschap op zevende positie.

Foto's: Niels Vaeck & FFSA Academy
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 15 oktober 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons