van der Horst

Paul Ricard: veertien Belgen openen het seizoen

Louis & Jef Machiels - Ferrari AF Corse
Louis & Jef Machiels - Ferrari AF Corse
In Paul Ricard staat het licht op groen voor de oefensessie van de Fanatec GT World Challenge. Veertien Belgen hopen vandaag en morgen te schitteren in het meest hoogstaande GT-kampioenschap van Europa. Een overzicht van onze landgenoten.
Op papier kunnen vier Belgen wedijveren voor de overwinning. Zoals u hier kunt lezen, maken Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT - BMW M4 GT3 #32) de grootste kans op de hoofdprijs. Hun teamgenoot Maxime Martin (WRT - BMW M4 GT3 #46) moet hopen op een sterke prestatie van teamgenoot Valentino Rossi om helemaal vooraan present te tekenen.

Frédéric Vervisch is de vierde Belg in de topklasse, op de Ford Mustang van Proton Competition die mogelijk wat tijd nodig heeft om zijn volledige potentieel te kunnen benutten.
Comtoyou Racing als hofleverancier
Drie Belgen bij WRT? Comtoyou Racing doet beter! Maar liefst zes rijders verdedigen komend weekend de zwart-geel-rode kleuren aan het stuur van de vier gloednieuwe Aston Martin Vantage GT3 van het team uit Frameries. Op de #11, die racet in de Bronze Cup, delen Kobe Pauwels en John de Wilde het stuur met Nederlander Job van Uitert. De twee bolides uit de Silver Cup worden bestuurd door Esteban Muth en Nicolas Baert enerzijds en Sam Dejonghe en Matisse Lismont anderzijds.

Boutsen VDS heeft twee teams samengesteld voor de Mercedes-AMG GT3, maar in tegenstelling tot de twee andere Belgische teams is onze driekleur er niet vertegenwoordigd. Het team uit Waver schrijft wel een exemplaar van de AMG GT3 in voor de algemene overwinning.

Audi R8 LMS GT3 - Saintéloc Racing
Audi R8 LMS GT3 - Saintéloc Racing
Gilles Magnus heeft de verhuis van Comtoyou Racing gemist en blijft bij Audi. Samen met Jim Pla en Paul Evrard vormt hij een team dat niet alleen in de Gold Cup, maar ook in het algemene klassement voor de verrassing zou kunnen zorgen. Zijn team Saintéloc Racing biedt voor de race in Paul Ricard ook onderdak aan Ugo de Wilde, die uitkomt in Silver.

Last but not least: het tweede seizoen waarin Louis Machiels het stuur deelt met zijn zoon Jef. Zoals gewoonlijk worden ze gekoppeld aan Andrea Bertolini op de Ferrari van AF Corse uit de Bronze Cup. 
Tijdschema
Zaterdag 6 april 
9:00 - 11:00 / Free Practice
15:05 - 16:05 / Pre-Qualifying

Zondag 7 april
9:45 - 10:45 / Qualifying
15:00 - 18:00 / Race

Foto's: SRO, Saintéloc RacingDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 6 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons