van der Horst

Penske nieuwe eigenaar van IndyCar Series en Indianapolis

Start Indianapolis 500 2018
Start Indianapolis 500 2018
Vandaag maakte het management van de IndyCar Series en Indianapolis Motor Speedway bekend dat Penske Entertainment, een onderdeel van Penske Corporation dat geleid wordt door de gelijknamige Roger Penske, alle aandelen heeft overgenomen van Hulman & Company. Penske, een begrip in de Amerikaanse autosportscène, heeft ook een team in de IndyCar en kwam dit jaar voor de 50ste maal aan de start van de immens populaire Indianapolis 500. Daarnaast heeft het ook nog zeer interessante toekomstplannen met het bekendste ovaal in de wereld.
Roger Penske
Roger Penske
Sinds de opening in 1909 verandert de Indianapolis Motor Speedway voor de vierde maal van eigenaar. Roger Penske, die teams heeft in de drie grootste series in Amerika en ook poten heeft in de Supercars in Australië, is dan ook niet aan zijn proefstuk toe met deze overname. Zo heeft zijn bedrijf al verschillende circuits overgenomen en evenementen in goede banen geleid en is nog steeds de organisator van de Detroit Grand Prix. Ook zijn concullega's reageerden enthousiast op deze overname van Penske.

De plannen blijven weliswaar niet alleen bij die ene toprace die tijdens Memorial Weekend wordt georganiseerd of een kampioenschap dat jaar na jaar aan populariteit wint. The Captain denkt namelijk ook om eventueel een 24-uursrace te organiseren of eventueel de Formule 1 terug naar Indiana te halen. De koningsklasse van de eenzitterij trok in 2007 weg, net toen ene Lewis Hamilton zijn tweede overwinning in de F1 behaalde. Ook wil Penske een nieuwe constructeur proberen binnen te halen bij de IndyCar Series, dat al een tijdje bestaat uit alleen Chevrolet en Honda, en zo het kampioenschap nog interessanter maken. De Indy 500 en de IndyCar Series staan dus aan de vooravond van een nieuw tijdperk.

Foto: IndyCar SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 4 november 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons