van der Horst

Peter Kox zet samenwerking met Reiter Engineering stop

Peter Kox - Hans Reiter
Peter Kox - Hans Reiter
Na een samenwerking van 15 jaar komt er nu een einde aan de professionele relatie tussen Peter Kox en Reiter Engineering. De 51-jarige Nederlander kwam vandaag zelf met het nieuws naar buiten; “Samen hebben we geweldige resultaten geboekt, maar de tijd is gekomen om onze eigen weg te gaan.” De ervaren rot ontwikkelde samen met de excentrieke Duitser Hans Reiter competitieversies van diverse Lamborghini’s – waaronder de spectaculaire Lamborghini Murcielago GT1 – en behaalde daarmee vele successen.
Zolder: De handtekeningsessie
"Als je kijkt naar waar we zijn begonnen en ziet waar Lamborghini nu staat in de internationale autosport, dan denk ik dat we samen veel bereikt hebben. Ik wens Hans Reiter en zijn team het allerbeste voor de toekomst,” aldus de Nederlander. Kox schitterde eind vorig jaar nog in de Blancpain Sprint Series op Circuit Zolder, waar hij samen met Nick Catsburg tweede werd in de Qualifying Race voor NSC Motorsport. Catsburg kreeg inmiddels een fabriekscontract aangeboden bij Reiter Engineering, waar hij nu een programma in de Pirelli World Challenge en BSS afwerkt.

McLaren GT - McLaren 650S GT3
McLaren GT - McLaren 650S GT3
Voor Kox betekent dit echter niet het einde van zijn carrière. Zo neemt hij dit weekend samen met Nico Pronk deel aan de GT Open manche op Paul Ricard, met een McLaren 650S GT3 gerund door… Kox Racing. Ook Creventic's 24H Series staat normaal weer op het programma met Scuderia Praha (Ferrari).



Foto's: Vincent Wouters, Georges De Coster & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 21 april 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons