van der Horst

Senna fabrieksrijder voor McLaren – Catsburg aan de slag bij Reiter in 2015

Bruno Senna
Bruno Senna
Bruno Senna en Nick Catsburg hebben beide onderdak gevonden bij GT3-constructeurs voor komend seizoen. Senna kwam de voorbije twee jaren in actie voor Aston Martin in het FIA World Endurance Championship, maar zag in 2014 zijn programma al gehalveerd worden met enkel optredens in Spa en Le Mans. De Braziliaan nam in 2013 al eens het stuur van een Von Ryan McLaren MP4-12C GT3 in de 24 uren van Spa en zal in 2015 dus deel uitmaken van een select kwartet fabrieksrijders van de Britse constructeur, waar hij Rob Bell, Kevin Estre en Alvaro Parente vervoegt.
Senna zal mede instaan voor de ontwikkeling van de McLaren 650S GT3 en 650S Sprint, en voor bepaalde races worden ondergebracht bij teams die dit jaar de 650S GT3 zullen inzetten. De neef van drievoudig Formule 1-wereldkampioen Ayrton Senna zal deze opdracht combineren met zijn verplichtingen in het FIA Formule E kampioenschap, waar hij momenteel de elfde plek in de puntentelling bezet.
 
Nick Catsburg-Peter Cox - NSC Motorsports
Nick Catsburg-Peter Cox - NSC Motorsports
Nick Catsburg gaat dan weer aan de slag voor Reiter Engineering, dat momenteel met het runnen en de ontwikkeling van de Reiter Gallardo R-EX GT3, SaReNi Camaro GT3 en KTM GT4 de handen vol heeft. Tomas Enge, Peter Kox en Albert von Thurn und Taxis verdedigen voorts ook de kleuren van Hans Reiter. De 26-jarige Nederlander bewees het voorbije seizoen nog maar eens zijn uitzonderlijk talent en intrinsieke snelheid, voornamelijk aan het stuur van een BMW Z4 GT3 (Marc VDS en TDS Racing), maar wist desondanks geen contract vast te krijgen bij de Beierse constructeur. Een tweede plaats in de Blancpain Sprint Series Qualifying Race te Circuit Zolder was echter meteen voldoende voor Hans Reiter om hem onder zijn vleugels te nemen.

Foto's: McLaren & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op maandag 9 februari 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons