van der Horst

Petter Solberg en andere Finnen voorlopig heer en meester op eigen bodem

Petter Solberg - Citroën DS3 Supercar
Petter Solberg - Citroën DS3 Supercar
De Noorse omloop Hell (what’s in a name) is dit weekend het toneel van de vijfde manche van het EK RallycrossRX. Door het feit dat de weekends in het ERC elkaar in ijltempo volgen zien we ook ditmaal nog steeds geen Michaël De Keersmaecker aan de start na zijn zware sortie in het Hongaarse Nyirád. De wagen is in volle opbouw en vanaf Zweden zou de JDK-rijder opnieuw van de partij moeten zijn.
Bij de SuperCars is Petter Solberg momenteel buiten categorie voor eigen volk. De Noor klokte twee snelste chrono’s en staat dus op een voorlopige pole voor zijn land- en merkgenoot Andreas Bakkerud. De derde Citroën rijder in het rijtje van regerend Europees kampioen, de Rus Timerzyanov, staat op een voorlopige derde plaats.

De Zweedse VW Polo rijder Anton Marklund is de eerste niet-Citroën piloot en staat mooi vierde voor nog een plaatselijke held en ex-BTCC en WTCC rijder, de Noor Tommy Rustad. Om Hansen, Hvaal en Lysen terug te vinden, moeten we diep zoeken en voorlopig zijn deze niet geklasseerd binnen de top 12 die doorgaat naar de halve finales. De Brit Doran begon slecht met een uitvaller, maar zette dit recht met een tweede chrono tijdens de tweede kwalificatieheat. Maar liefst 24 wagens tekenen dit weekend paraat bij de SuperCars. De helft zal de finales niet halen! Onze enige Belgische vertegenwoordiger, Jos Jansen, staat op een voorlopige 21ste plaats.

Lars Oivind Enerberg - Ford Fiësta TouringCar
Lars Oivind Enerberg - Ford Fiësta TouringCar
Ook in Divisie Touringcar staat twee Noren aan de leiding. Lars Oivind Enerberg parkeerde zijn Ford Fiësta op een voorlopige pole met twee besttijden voor zijn landgenoot Ole Habjorg en de Ier Tohill. Koen Pauwels staat op een knappe vijfde plaats met evenveel punten als Lundh en Sandmo.Reinis Nitiss - Renault Clio Super1600
Reinis Nitiss - Renault Clio Super1600
In Super1600 is het de Let Reinis Nitiss die voorlopig de leiding in handen heeft voor Linnemann en Eriksson.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zaterdag 15 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hell.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons