van der Horst

Nyirád: Zware crash voor De Keersmaecker (+ Video)

Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Michaël De Keersmaecker lijkt zijn seizoen maar niet in het goede spoor te krijgen. Na de klapper met de Volvo in Maasmechelen, waardoor hij de eerste afspraak van het FIA EK Rallycross in Lydden Hill moest missen, werd hij er in de volgende EK-manches telkens uitgeknikkerd. In Portugal zag hij een finale aan zijn neus voorbij gaan en ook nu in Hongarije verliet hij het strijdperk na een viervoudige koprol.
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Michaël De Keersmaecker: “De eerste twee runs vielen wat tegen op zaterdag door te weinig power, maar op zondag liep de wagen wat beter. Zeker nog niet perfect, maar ik had reeds een plaats in de halve finale op zak. Tot een plaatselijke rijder mij in de jokerlap een lel verkocht waardoor de carrosserie tegen de band zat. Ik moest doorgaan en op volle snelheid klapte de band dan uiteindelijk met de gekende gevolgen”.Timmy Hansen - Citroën DSR Supercar
Timmy Hansen - Citroën DSR Supercar
De wedstrijd werd bij de Supercars uiteindelijk gewonnen door Timmy Hansen voor teamgenoot en regerend kampioen Timerzyanov. Beide besturen een Citroën DS3 uit de stal van Kenneth Hansen.
Alle reeksen werden trouwens gewonnen door Citroën met Jeanney (C4) en Doran, Timerzyanov en Hansen (DS3). De halve finales werden gewonnen door de beide piloten uit het team van Hansen Motorsport en ze verdeelden ook de punten van de finale. De Rus Timerzyanov leidt de dans in het kampioenschap voor de Zweed Hansen en de Fransman Jeanney. Peter Solberg bleef in de halve finales steken en staat op de vijfde plaats in de tussenstand na de VW Polo van Marklund als enige niet-Citroën binnen de top 5.

Start Touring Cars met rechts Koen Pauwels
Start Touring Cars met rechts Koen Pauwels
Bij de Touring Cars had ook Pauwels weinig geluk tijdens de eerste reeks na een tik van Castoral. De Ford-rijder kon uiteindelijk doorstoten naar de finale waar hij de vierde plaats in de wacht sleepte. Hij staat dan ook vierde in de tussenstand op respectievelijk 5 en 4 punten van de leider en de top 3.


Winst in Super1600 was er voor Nitiss voor Rakhmatullin en Linnemann. Nittis wordt de nieuwe leider in de tussenstand.   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons