van der Horst

Peugeot bevestigt rijders voor terugkeer naar WEC

Peugeot Hypercar impressie
Peugeot Hypercar impressie
Peugeot Sport heeft zeven rijders bekendgemaakt die de komende jaren de kleuren van de Franse constructeur zullen verdedigen in het wereldkampioenschap uithouding. Naast zes vaste rijders, onder wie ex-F1-rijders Kevin Magnussen, Paul di Resta en Jean-Eric Vergne, wordt ook iemand aangesteld die de dienst zal uitmaken als reserve- en simulatorrijder. Peugeot racet in het WEC vanaf 2022.
Komend seizoen zullen de zeven rijders van Peugeot Sport zich concentreren op de ontwikkeling van de Hypercar van de Franse autobouwer, om dan in de loop van 2022 aan te treden in het wereldkampioenschap uithouding en de 24 Uur van Le Mans. Jean-Eric Vergne mag zichzelf gerust de minst verrassende naam noemen: de Formula E-rijder heeft niet alleen zijn nationaliteit mee, hij racet ook voor de PSA-groep in het elektrische eenzitterkampioenschap en bovendien liet hij uitmuntende prestaties zien in de LMP2-klasse. Naast Vergne tekenden nog twee andere rijders met F1-ervaring voor Peugeot: enerzijds de 28-jarige Deen Kevin Magnussen en anderzijds de 34-jarige Schot Paul di Resta.

Mikkel Jensen is dan weer de meest verrassende naam in het gezelschap. De jonge Deen was even geleden nog fabrieksrijder van BMW in GT3-wedstrijden, maar liet die rol aan zich voorbijgaan voor een zitje in een LMP2-bolide. De juiste keuze, blijkt nu. Verder brengt Loic Duval zijn jarenlange ervaring uit de LMP1-klasse mee en stapt Gustavo Menezes over van Glickenhaus, waarmee hij het wereldkampioenschap van 2021 betwist. James Rossiter is tot slot aangeduid als reserve- en simulatorrijder.

"We hebben de afgelopen jaren alle uithoudingskampioenschappen in het oog gehouden", reageert Olivier Jansonnie, WEC Technical Director van Peugeot Sport. "Daarbij werd niet alleen rekening gehouden met individuele resultaten, maar ook snelheid, regelmaat en betrouwbaarheid. We hadden een lange lijst met kandidaten, waaruit we een selectie gemaakt hebben die goed bij elkaar zou passen, met een combinatie van youngster en rijders met veel ervaring, vooral dan in het gebied van hybride aandrijvingen."


Foto: Peugeot Sport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Endurance Championship op maandag 8 februari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons