van der Horst

Peugeot-Hansen opnieuw met Sébastien Loeb en Timmy Hansen - Kevin Hansen op derde wagen

Sebastien Loeb, Timmy Hansen & Andreas Bakkerud
Sebastien Loeb, Timmy Hansen & Andreas Bakkerud
Team Peugeot Hansen treedt dit jaar opnieuw aan in het wereldkampioenschap rallycross met de Peugeot 208 WRX. Negenvoudig rallykampioen Sébastien komt opnieuw in actie naast Timmy Hansen, terwijl de jongere broer Kevin Hansen van het Europees Kampioenschap, dat hij afgelopen seizoen won, opklimt naar het wereldkampioenschap op een derde wagen, die om reglementaire redenen weliswaar niet onder de vlag van Peugeot-Hansen zal rijden. Voormalig Europees vicekampioen Davy Jeanney lijkt, vorig jaar met Kevin Hansen actief bij Peugeot-Hansen Academy, lijkt uit de boot te vallen dit jaar.
Loeb, Ekström, Solberg & Marklund
Loeb, Ekström, Solberg & Marklund
Loeb won afgelopen jaar in zijn eerste volledige seizoen in het wereldkampioenschap rally eenmaal, namelijk bij de meeting in Letland. Daarnaast scoorde hij nog drie verdere podia, onder meer in ons land bij de manche in Mettet, in Zweden en bij zijn thuismeeting in het Bretoense Lohéac. De veelvuldig gelauwerde rallykampioen is vastbesloten dit seizoen beter te doen en krijgt daarvoor de beschikking over een nieuwe specificatie Peugeot 208 WRX. De wagens worden nog steeds ontwikkeld bij Peugeot Sport in Velizy nabij Parijs, terwijl Hansen net als de voorbije seizoenen de wagens zal runnen.

Broertjes Hansen
Broertjes Hansen
Timmy Hansen won vorig jaar de meeting in Canada, flankeerde Loeb op de podia in Zweden en Letland en mocht daarnaast mee op het ereschavot in Groot-Brittannië, Noorwegen en Spanje. Jongere broer Kevin eindigde tweemaal nipt naast het podium en wil dit seizoen meestrijden voor de ereplaatsen, nadat hij vorig jaar op één na alle manches in het EK won en in alle wedstrijden op het podium eindigde. Zoals we eerder reeds meldden, zal Davy Jeanney waarschijnlijk worden opgevist door het Franse DA Racing van Dominique Dayraut dat twee Peugeot's overkocht van Hansen voor onder meer een van de broertjes Dubourg.

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op maandag 20 februari 2017.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons