van der Horst

PG Motorsport met twee Belcar-families naar Final 4

Johan en Michael Van Peperzeel
Johan en Michael Van Peperzeel
PG Motorsport trekt dit weekend naar Circuit Zandvoort met twee Porsche 911. Eén exemplaar, een Porsche 996 GT3 Cup, prepareert het Brabantse team voor vader en zoon Johan en Michael Van Peperzeel, terwijl een Type 991 Mk.2 in de handen komt van vader en zoon Tjarco en Tijn Jilesen. Opvallend, beide duo's zagen we eerder aan het werk in het Belcar Endurance Championship, weinig verrassend overigens bij de troepen van Paul Geeris. Op vrijdag brengt PG Motosport overigens ook de ex-Belcar Porsche Cayman GT4 mee, een wagen die ondertussen een nieuwe eigenaar heeft gevonden die de Duitse bolide die dag aan de tand zal voelen. Bovendien tekent ook Xavier Maassen present om alle rijders bij te staan met raad en daad.
  • Dreamdrive
Tjarco Jilesen - PG Motorsport
Tjarco Jilesen - PG Motorsport
De beide Nederlandse families zagen we in het verleden dus aan de start in Belcar, waarbij het geslacht Jilesen bovendien zelfs in actie kwam (en de klassetitel pakte) op de vermelde Porsche Cayman GT4. Het gezin Van Peperzeel kennen we dan weer van de opvallende oranje Porsche 944 waarmee het de eerste stappen in de autosport zette. Ondertussen promoveerden Johan en Michael naar iets sneller - en recenter - materiaal, maar bleven ze wel trouw aan de troepen van Paul Geeris.

PG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
PG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
De Final 4 is, of wat had u verwacht, een race over vier uren die het sluitstuk vormt van het Winter Endurance Kampioenschap, kortweg WEK. Het WEK is een organisatie van Circuit Zandvoort en Stichting DNRT en bestaat uit drie races, waarvan de Final 4 na de Nieuwjaarsrace de tweede wedstrijd is in 2019. De kwalificaties voor dit sloktakkoord worden in de voormiddag afgewerkt en stipt op het middaguur wordt het startschot gegeven van de eigenlijke race.

Foto's: Marnik Mouchaers & Racingpixels



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 28 februari 2019.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons