van der Horst

Phoenix stoomt duo Audi R8 LMS GT4 klaar voor competitiedebuut

Audi R8 LMS GT4
Audi R8 LMS GT4
Over goed anderhalve week werkt de nagelnieuwe Audi R8 LMS GT4 zijn competitiedebuut af. Plaats van gebeuren is zoals eerder gemeld de Nürburgring en dat tijdens de etmaalrace aldaar eind deze maand. Het zal Audi Sport Team Phoenix zijn welke de bolide haar vuurdoop zal geven en dat in tweevoud; een exemplaar onder startnummer 17 en een zusterwagen met startnummer 18. Rijders met dienst zijn respectievelijk Christian Abt/Rahel Frey/Patrick Huisman/Peter Terting en Joonas Lappalainen/Alexander Mies/Peter Terting/Alex Yoong.
  • St. Paul
De eerste exemplaren van de Audi R8 LMS GT4 voor klantenteams zullen volgens Audi tegen het jaareinde kunnen worden uitgeleverd. Nadat de wagen zijn volledige homologatie heeft gekregen en Balance of Performance testen heeft afgewerkt, moet de bolide volgend jaar ingezet kunnen worden in kampioenschappen die wagens volgens GT4-reglement kunnen ontvangen. De 24 Uren van de Nürburgring worden verreden in het weekend van 27 en 28 mei.

Foto: Audi AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 15 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons