van der Horst

Pierre Gasly in 2019 naar Red Bull

Pierre Gasly - Toro Rosso
Pierre Gasly - Toro Rosso
Nadat Daniel Ricciardo na de GP van Hongarije had aangekondigd om Red Bull Racing op het einde van het jaar te verlaten voor Renault, was het afwachten wie het gegeerde plaatsje zou erven. Lange tijd gold Carlos Sainz als grote kanshebber, gezien het lopende contract van de Spanjaard bij Red Bull, maar Sainz kwam uiteindelijk terecht bij McLaren. Logischerwijze gaat het tweede Red Bull-zitje nu naar Pierre Gasly. De Fransman maakt al sinds 2013 deel uit van de Red Bull-familie en is bezig aan een sterk seizoen bij Toro Rosso.
  • LTF
Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly behaalde in 2013 de titel in de Formule Renault 2.0 Eurocup en werd het jaar daarop vicekampioen in de Formule Renault 3.5 Series. Na een eerste seizoen in de GP2 in 2015, waar hij als achtste eindigde in de puntenstand, behaalde hij in diezelfde klasse de titel in 2016. Voor het seizoen 2017 was er oorspronkelijk geen plaats voor Gasly in de Formule 1, maar de Fransman koos om dan een seizoen in de Japanse Super Formula te betwisten (vicekampioen), maar nog voor het einde van het jaar mocht hij Daniil Kvyat vervangen bij Toro Rosso. Dit jaar vergaarde Gasly in de Formule 1 al 26 punten.

Pierre Gasly - Toro Rosso
Pierre Gasly - Toro Rosso
Naast zijn talent brengt Gasly ook zijn ervaring met de Honda-motor mee naar Red Bull, dat immers besloten heeft om volgend jaar de Renault motor te wisselen voor de Japanse krachtbron. Gasly: “Dit is een droom die werkelijkheid wordt, ik kan niet wachten om Red Bull te vervoegen. Sinds ik werd opgenomen in het juniorprogramma van Red Bull had ik enkel de ambitie om voor hen uit te komen in de Formule 1. Mijn ambitie is om met Red Bull races te winnen en om te strijden voor de wereldtitel.”

Foto's: Racing International Photography & GP2 Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 20 augustus 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons