van der Horst

Pirelli tot 2023 verbonden aan de Formule 1

Pirelli in de F1
Pirelli in de F1
Pirelli blijft nog minstens tot en met het seizoen 2023 de unieke bandenleverancier in de Formule 1. De Italiaanse bandenfabrikant zal de F1-bolides in 2021 dus uitrusten met de nieuwe achttienduims banden, zonder daarvoor rekening te moeten houden met een concurrent.
Ondanks de kritiek die de afgelopen weken geuit werd door teams en rijders - de Pirelli's zouden te fragiel zijn en niet toelaten om er echt mee te racen - komt een vervanger (of een concurrent) er dus niet. Even werd er gedacht aan Hankook, maar de Zuid-Koreanen zouden vooral op marketinggebied tekortschieten ten opzichte van de Italianen. Michelin had al eerder aangegeven geen interesse te tonen in de tender voor de periode 2020-2023.

"Pirelli is al sinds 2011 een belangrijke en waardevolle partner voor de Formule 1. Ze zijn pioniers in hun domein", reageerde een tevreden Chase Carey, CEO van de koningsklasse van de autosport. "Ze zijn een premium merk, een duidelijke globale leider in de autosport en deze nieuwe samenwerking is een bewijs dat we de Formule 1 willen koppelen aan het beste wat de discipline te bieden heeft. We zijn dan ook in de wolken met het akkoord, dat een garantie vormt voor een stabiele toekomst voor een wat een hoeksteen van de Formule 1 is en blijft."

Foto Pirelli
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op maandag 26 november 2018.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons