van der Horst

Assen: Dubbel voor Max Van Splunteren na incidentrijke race - Nicolas Saelens beste Belg

Max Van Splunteren
Max Van Splunteren
Na zijn zege op zaterdag, ging Max Van Splunteren ook op de slotdag van de DTM-meeting in Assen met de zege aan de haal. Van Splunteren reed probleemloos richting de overwinning, waar er achter hem heel wat meer strijd was. De tweede race van de Porsche Carrera Cup Benelux was op zijn zachtst uitgedrukt geanimeerd te noemen, met tal van inhaalacties op de piste, waarbij het algemene podium helaas met een sanctie beslist werd. Nicolas Saelens van zijn kant pakte niet alleen de zege in zijn klasse, de Sitra-man sloot ook af als best geklasseerde landgenoot.
Bij de start pakte Max Van Splunteren meteen autoritair de kop, maar enkele bochten verder tikte Xavier Maassen in de strijd voor de derde plaats Loek Hartog rond. Nicolas Saelens profiteerde van het strijdgewoel om heel wat posities te winnen, terwijl Dylan Derdaele wat vertraging opliep. Beide Belgium Racing-rijders kwamen naast elkaar de bocht uit en streden voor P6. Dylan Derdaele won het pleit, maar tikte enkele bochten later ostentatief Daan Van Kuijk van de piste, die daarmee een lekke voorband opliep. Hartog knokte zich echter in geen tijd terug richting de kopgroep en leek te gaan strijden met Derdaele, tot laatstgenoemde een extra keer langs de pitbox moest passeren wegens een lekke band. De Nederlander leek onuitputtelijk en reed opnieuw richting de ereplaatsen nadat hij in de zevende ronde zowel Kay van Berlo als Xavier Maassen aan de kant zette. Jesse Van Kuijk was de volgende die een podiumplaats in rook zag opgaan, nadat hij zich net over halfweg race verremde en van P2 naar P5 terugviel.

Hartog, een zeer puike Kay van Berlo en Xavier Maassen bedankten - weliswaar na 10 ronden racen reeds op meer dan 7 tellen van de ongrijpbare Max Van Splunteren. In de slotfase kwam van Berlo nog zeer fel opzetten richting teamgenoot Hartog, waarbij het meermaals tot een aanrijding kwam. Van Berlo ging in de slotronde voorbij aan Hartog, maar van Berlo verremde zich in allerlaatste bocht en Hartog kwam zo als tweede over de meet. Hij kreeg echter een tijdstraf van vijf tellen voor het niet-respecteren van de limieten van de piste, waardoor hij een podium door de vingers zag glippen. Nicolas Saelens reed een puike race; de B-rijder was vandaag de beste Belg en won zijn klasse, voor Ziad Geris en Roger Grouwels. Jürgen Van Hover kwam niet aan de start, terwijl Dylan Derdaele de top 10 rondde en Yves Noël hekkensluiter was op P13.
 
De volgende afspraak is de DTM-meeting op de Nürburgring op 14 en 15 september. De volledige race kan u hieronder herbekijken.
 


Foto: Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 21 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons