van der Horst

Zandvoort: Dylan Derdaele pakt dubbel

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Na zijn zege bij de eerste race gisteren heeft Dylan Derdaele vandaag ook de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zandvoort gewonnen. De Belgium Racing-rijder snoepte bij de start de leiding af van Glenn Van Parijs (NGT Racing) en stond de kop vervolgens niet meer af. Thierry Vermeulen (Team GP Elite) zorgde voor een constante druk richting Van Parijs en na twee derde race verschalkte hij de Hasselaar. Enkele bochten later schoof ook Huub van Eijndhoven (TeamPGZ by JW Raceservice) voorbij de Belg, richting de laatste podiumtrede. Polesitter Xavier Maassen (TeamPGZ by Red Ant Racing) kwam niet aan de start nadat zijn Porsche te fel beschadigd bleek na de crash van zaterdag.
Na een minder weekend op de Red Bull Ring bleek Dylan Derdaele in Zandvoort opnieuw de man in vorm. Hij pakte, net als bij het openingsweekend in Spa, de dubbel en katapulteerde zich op die manier terug vol in de titelstrijd nadat hij gisteren reeds de leiding in de tussenstand heroverde van Glenn Van Parijs. Zoals gemeld geen Xavier Maassen vandaag, waardoor Van Parijs en Derdaele vooraan de grid mochten starten; niet enkel een strijd tussen twee ex-teamgenoten, maar ook tussen de twee grootste Belgische titelpretendenten.

Bij de start schoot Derdaele naar de leiding, maar Van Parijs gaf niet af en hield constant de druk op zijn streekgenoot. Bij de herstart na een korte neutralisatie positioneerde de NGT Racing-rijder zich onder de achtervleugel van de ex-kampioen, maar die laatste hield vakkundig de deur dicht. Enkele minuten later zag Van Parijs echter zowel Thierry Vermeulen als Huub van Eijndhoven aan zich voorbijgaan en nadien verloor hij de aansluiting, waardoor hij moest vrede nemen met P4 en met de bijhorende punten de schade in de tussenstand beperkt.

Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) was, ondanks een spin, wederom beste Am-rijder op P6 algemeen terwijl Nicolas Saelens (Belgium Racing) met ruime marge eindigde voor Floris Dullaart (Team GP Elite) in de ProAm-categorie.

Behoudens onverwachte wijzigingen, trekt de Carrera Cup-karavaan richting Circuit Zolder waar op 7 en 8 augustus de tweede seizoenshelft wordt aangesneden.


Foto: Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 11 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons