van der Horst

6H Spa: Reacties na afloop van de seizoensopener

Race 1 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en Porsche Carrera Cup France
Race 1 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en Porsche Carrera Cup France
Op vrijdag 4 mei werd niet alleen de laatste vrije training en de kwalificatie van het FIA WEC afgewerkt, ook stond er een kwalificatie èn een eerste race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Porsche Carrera Cup France op de planning. Autosport.be legde na afloop van de seizoensopener van de Porsche-kampioenschappen zijn oor te luister bij enkele laureaten uit de Benelux-serie.
Glenn Van Parijs - Belgium Racing
Glenn Van Parijs - Belgium Racing
Glenn Van Parijs: "Het was geen eenvoudige wedstrijd en ik heb vooral getracht om de gevaren te mijden. Nog nooit startte ik zover vooraan in een wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, dus ik ben blij dat ik een heel goede start afwerkte. Die was merkelijk beter dan het gros van mijn starts vorig jaar, dus ook dat is bemoedigend. Bij de herstarts na de safety car interventies heb ik me gefocust op het proberen te slaan van een kloofje t.o.v. mijn directe concurrenten en dat lukte, tot tweemaal toe. De koplopers bleken qua tempo misschien nog wel iets te snel voor mij, maar ik zag ook dat ze stevig aan het bikkelen waren en dat er dus een kans bestond dat ze wel eens in de fout konden gaan. Daarom bleef ik op vinkenslag en dus is de tweede plaats in de Benelux-ranking voor mij een heel goede start van het seizoen."

Ayhancan Güven - Attempto Racing
Ayhancan Güven - Attempto Racing
Ayhancan Güven: "Ik win wel niet algemeen, maar de zege zat er wel in. Ik pak echter belangrijke punten en dat voor zowel de Porsche Carrera Cup France als de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Het komt er op aan om slim te zijn, want elke fout die je maakt telt dubbel (gezien de Attempto-rijder beide kampioenschappen combineert). Het was echter een zeer leuke wedstrijd en ik ben tevreden met mijn prestaties tijdens deze openingsrace."

Max van Splunteren - GP Elite
Max van Splunteren - GP Elite
Max Van Splunteren: "Mijn eerste race in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux nadat ik een tijdje afwezig was, maar echt heel spannend was het niet. Er kwam tweemaal een safety car en dat ging wat ten koste van het racen helaas. Ik heb vooral getracht mijn hoofd erbij te houden. Bij de tweede herstart had ik mijn banden niet voldoende opgewarmd, maar toch kon ik de aanvallen van mijn concurrenten afwenden en vervolgens mijn eigen tempo rijden. Morgen is er race twee, waar ik wat verder in het pak zal starten."

Het raceverslag vindt u HIER

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 4 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons