van der Horst

Porsche mikt op eindejaarsuitrol voor LMDh-wagen

Start 2017 24 Hours of Le Mans
Start 2017 24 Hours of Le Mans
Porsche streeft ernaar om zijn nieuwe LMDh-auto tegen het einde van het jaar op het goede spoor te hebben. De Duitse fabrikant, die in december aankondigde dat ze zich zouden inschrijven voor het nieuwe wereldwijde endurance platform van ACO en IMSA, gaat door met de ontwikkeling van de auto in de aanloop naar zijn geplande debuut in 2023.
  • Skylimit Events
Directeur van de motorsportafdeling bij Porsche Pascal Zurlinden bevestigde dat de motorkeuze voor de nieuwe LMDh-wagen al is afgerond. De chassispartner van Porsche wordt deze zomer aangekondigd. "We werken aan het plan", zei hij tegen Sportscar365. “We hebben een breed scala aan motoren in de Porsche-straatauto's en we hebben gekeken naar de beste en we hebben er een gevonden. We kunnen er nu nog niet over praten, maar de beslissing over de motor is genomen. De beslissing rond onze chassispartner zijn we momenteel aan het nemen." Volgens Zurlinden zal eind dit jaar de eerste uitrol van de wagen plaatsvinden op de testbaan van Porsche in Weissach.

Concept design LMDh Porsche
Concept design LMDh Porsche
De motorsportafdeling directeur van het Duitse merk zegt dat het nog steeds een beetje zoeken is naar een voordeel uit de samenwerking met zustermerk Audi. Audi heeft zichzelf ook ingeschreven in het LMDh op lange termijn. Algemeen wordt aangenomen dat beide fabrikanten zullen samenwerken met Multimatic door een gemeenschappelijk chassis te delen.

Volgens Zurlinden zal het LMDh-programma van Audi grotendeels klantgericht zijn, dat van Porsche wordt echter in enkele weken nog bepaald. De 'line-up' van rijders voor zowel het racen zelf als het ontwikkelen van de wagen moet nog gekozen worden.

Foto: RIP, Porsche AG




Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op dinsdag 23 maart 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons