van der Horst

Porsche Racing Days Zandvoort: Derdaele van start tot finish

Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Dylan Derdaele heeft de zaterdagrace van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te Zandvoort gewonnnen. De Belgium Racing-rijder behield bij het doven van de lichten zijn koppositie en weerstond nadien aan de druk van de als derde gestarte Xavier Maassen. De Nederlander was in de openingsfase voorbijgegaan aan Yannick Hoogaars en bleef de ganse wedstrijd in het spoort van puntenleider Derdaele. Pierre Piron sloot als vierde af en won daarmee het klassement in groep B.
De eerste race van het weekend leek wel een heruitzending van de eerdere Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-race in Zandvoort dit jaar, enkel ditmaal met Dylan Derdaele in het voordeel ten opzichte van Xavier Maassen. Xavier Maassen klampte een ganse race aan bij de bolide van puntenleider Derdaele, maar geraakte er niet voorbij. Aan de meet hield Derdaele dus titelconcurrent Maassen af, voor Yannick Hoogaars die op een vochtige piste een pak meer snelheid had dan beste B-rijder Piron, maar niet kon aanpikken bij het leidende duo. Glenn Van Parijs pakte een nieuwe podiumplaats in klasse B, terwijl ook Menno Van De Grijspaarde op het ereschavot in die klasse mocht plaatsnemen.

Morgen, zondag, staat een heruitgave van vandaag op het menu, met een kwalificatiesessie om half twaalf en een wedstrijd om vijf na 4 in de namiddag.

--- Uitslag race 1 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Zandvoort (pdf) ---

Foto's: Bart WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 1 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Porsche NL Days.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons