van der Horst

Zandvoort: Maassen pakt met dubbel kop in stand - Derdaele knap tweede

Dylan Derdaele - Xavier Maassen
Dylan Derdaele - Xavier Maassen
Xavier Maassen heeft er een perfect weekend op zitten in de duinen van Zandvoort. De Nederlandse Limburger pakte na een dubbele pole positie en de zege in race 1 ook de overwinning in de tweede race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Circuit Zandvoort. De voormalig kampioen hield bij deze wedstrijd uiteindelijk titelconcurrent Dylan Derdaele af, terwijl de Turk Ayhancan Guven de laatste podiumtrede pakte. Naderhand zou laatstgenoemde wel vijf plaatsen verliezen, waardoor Yannick Hoogaars zijn tweede podium van het weekend pakte. Pierre Piron won bij de amateurs, voor Menno Van De Grijspaarde en John De Wilde.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Dylan Derdaele was na de teleurstellende clash met Jesse van Kuijk gisteren (zie video) zinnens op weerwraak. De set-up van de Belgium Racing Porsche was evenwel niet wat het moest zijn en dus moest Derdaele aanklampen. Hij kon, gestart vanaf de derde plaats, wel Ayhancan Guven passeren, maar tegen een dit weekend dominante Xavier Maassen had de Limburger geen verhaal. Minder goed verliep het teamgenoot Glenn van Parijs; de snelle youngster was gisteren nog goed voor een algemene podiumplaats, maar eindigde vandaag zijn race in de grindbak. "Jammer, maar van de eerste kennismaking met Zandvoort onthou ik toch vooral dat we heel wat progressie hebben gemaakt. Dat is belangrijk, want over enkele races werken we hier weer een meeting af."

Xavier Maassen - DVB Racing Porsche - 911 GT3 Cup vs. Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Xavier Maassen - DVB Racing Porsche - 911 GT3 Cup vs. Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Vooraan liet Maassen het niet aan zijn hart komen. Een neutralisatie bracht het veld terug bij elkaar en wanneer er met nog één derde race voor de boeg een herstart wordt gegeven, sprinten titelpretendenten Xavier Maassen en Dylan Derdaele weg. Het duo lijkt wel in een klasse apart te rijden en verzamelt in tien minuten wedstrijd bijna 10 tellen voorsprong op de naarste achtervolgers. Meer dan aanklampen kan Dylan Derdaele echter niet doen bij Xavier Maassen, die op geen foutje te betrappen bleek. De Nederlander rondde met een verdiende zege in de vierde wedstrijd van het seizoen een perfect weekend af. Perfect, want naast de twee poles en twee zeges zette hij ook in beide races de snelste rondetijd op de klokken. Indrukwekkend; zijn concurrenten gaan een flinke kluif hebben aan Maassen wanneer ze begin juli terugkeren voor de vierde meeting van het seizoen op Circuit Zandvoort...

Yannick Hoogaars - SpeedLover - Porsche 911 GT3 Cup
Yannick Hoogaars - SpeedLover - Porsche 911 GT3 Cup
Na afloop van de wedstrijd werd Guven vijf plaatsen teruggezet in de uitslag wegens een technische niet-conformiteit. Daardoor promoveert Yannick Hoogaars naar de derde plaats algemeen en in de klasse, dat nadat de Speedlover-rijder gisteren reeds de tweede plaats veroverde. In de tussenstand voor het kampioenschap leidt Xavier Maassen met 75 punten, 6 meer dan Dylan Derdaele.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
De volgende afspraak is misschien wel de mooiste van het jaar: over een kleine maand rijdt de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux samen met de Porsche Carrera Cup France en de collega's uit het Verenigd Koninkrijk op het mytische circuit van Le Mans in het voorprogramma van de 24 Heures du Mans. In totaal worden er 61 wagens verwacht 19 uit de Benelux Challenge). Wegens de aard van het circuit wordt er dat weekend overigens maar één race afgewerkt in plaats van twee sprintwedstrijden.

--- Uitslag Race 2 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Zandvoort 2017 (pdf) ---

Lees ook: Xavier Maassen pakt tweemaal pole - Hoogaars en Derdaele beste Belgen
Lees ook: Xavier Maassen oppermachtig in race 1
Lees ook: Video: Crash Jesse van Kuijk & Dylan Derdaele

Foto's: Porsche GT3 Cup Challenge Benelux  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons