van der Horst

Porsche rondt achtdaagse test te Abu Dhabi af

Porsche 919 Hybrid 2016
Porsche 919 Hybrid 2016
Porsche was deze maand flink aan het testen met de Porsche 919 Hybrid in het Midden-Oosten. De Duitse constructeur werkte op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi een testsessie van maar liefst acht dagen af. Naar eigen zeggen lag de focus voornamelijk op het testen van Michelin's, al werden ook onderdelen voor de 2016-specificatie van de 919 Hybrid aan een try-out onderworpen. Zowel Dumas/Jani/Lieb als Bernhard/Hartley/Webber kwamen in actie. De test werd begin deze maand na drie dagen onderbroken wegens schade aan het chassis, nadat er een nieuwe monocoque werd ingevlogen werden de vijf resterende testdagen afgewerkt.
Porsche 919 Hybrid 2016
Porsche 919 Hybrid 2016
Hoewel Porsche de nadruk lijkt te leggen op het testen van de drie verschillende soorten slicks voor het FIA WEC 2016 (soft cold, soft hot en soft hot plus) in zowel warme als koelere omstandigheden op de piste, ging er ook aandacht naar het uitproberen van aerodynamische updates alsook aanpassinge aan het hybridesysteem. In Abu Dhabi moest Porsche de keuze maken tussen twee verschillende constructies van banden, waarbij de drie verschillende soorten banden elk nog eens drie tot vier compounds hadden.

Porsche 919 Hybrid 2016
Porsche 919 Hybrid 2016
De keuze voor naar Abu Dhabi te trekken was dan ook logisch volgens teamchef Andreas Seidl. "Het vraagt veel en het is belangrijk om de juiste keuze te maken uit de verscihllende soorten banden, aangezien we het ganse seizoen er mee moeten afwerken. Consistente omstandigheden zijn essentieel om betrouwbare resultaten te krijgen. In Abu Dhabi hadden we niet alleen droge omstandigheden, maar ook constante temperaturen. We kunnen zulke omstandigheden niet in Europa vinden op dit ogenblik van het jaar."

Foto's: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 19 februari 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons