van der Horst

Porsche start testen Formule E in maart

Porsche Formule E showcar
Porsche Formule E showcar
Op 28 juli 2017 stond de autosport even op zijn kop. Dit was namelijk de dag dat het nieuws kwam dat Porsche besloot de stekker uit te trekken uit het WEC-programma. Op diezelfde dag bevestigde het Duitse merk echter ook dat het zich gaat toespitsen op de Formule E. Hiermee is Porsche de tiende constructeur die het Formule E-veld vervoegt, het derde merk uit Duitsland na Audi en Mercedes. Sindsdien hebben ze in Weissach niet stilgezeten en zijn er ook al veel veranderingen op til geweest. Maar gisteren, tijdens de Night of Champions, werd er bekendgemaakt dat er vanaf maart gestart wordt met de testen voor seizoen zes, dat eind volgend jaar begint.
Andreas Seidl
Andreas Seidl
Binnenskamers zijn er ook ondertussen wat veranderingen gebeurd. Zo heeft vorige maand teambaas Andreas Seidl zijn ontslag gegeven bij Porsche. Seidl die aan het roer stond van het WEC-programma en ervoor gezorgd heeft dat Porsche de overstap maakte naar de Formule E, trok na zes jaar de deur toe en zou naar de Formule 1 trekken, al is er nog niet bekendgemaakt bij welk team de Duitser aan de slag zou gaan. Hierdoor nam Fritz Enzinger, vice-president bij Porsche, de fakkel over. Diezelfde Enzinger bevestigde gisteren dan ook dat alles vlot verloopt en dat de eerste testen met de aandrijving in de nieuwe Gen2 in maart zullen starten. Daarnaast zullen zij ook binnenkort hun rijdersduo bevestigen.

Pierry Gasly en Brandon Hartley
Pierry Gasly en Brandon Hartley
Volgens Enzinger zouden de rijders reeds gekozen zijn, doch wilde hij nog geen namen lossen. De interessantste namen zouden toch die van de Nieuw-Zeelander Brendon Hartley en de Zwitser Neel Jani zijn. Ondanks dat Hartley zijn F1-zitje kwijtspeelde bij Toro Rosso, kan hij nog altijd terugvallen op Porsche aangezien hij daar onder contract ligt. Hetzelfde geldt voor Jani, die vorig seizoen de openingsraces in Hong Kong aanvatte met Dragon Racing, maar vrij snel aan de deur gezet werd door Jay Penske. Een derde naam die een mogelijkheid is, is die Fred Makowiecki. De Fransman testte al met de Gen1-wagen en werkte actief mee met Michelin voor bandentesten.

Foto's: Viktoria Wohlrapp, Niels Vaeck & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 9 december 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons