van der Horst

Porsche Supercup: Monaco: Sean Edwards opnieuw de snelste - Ogier voor Loeb

Sean Edwards - tolimit Motorsport
Sean Edwards - tolimit Motorsport
Sean Edwards, die al de pole en de overwinning behaalde in Spanje, mag nu ook van op de pole vertrekken in Monaco. De Brit was te sterk voor de tegenstand en liet zijn naaste tegenstander Kuba Giermaziak op zes tiende seconde achter zich. In het onderlinge duel tussen Loeb en Ogier komt deze laatste als eerste overwinnaar naar voor, Ogier reed de veertiende tijd en staat daarmee twee plaatsen voor de veelvoudige rallykampioen, die nochtans al een race met de wagen betwist heeft.
Christian Engelhart - Fach Auto Tech
Christian Engelhart - Fach Auto Tech
Sean Edwards, die in Monaco woont, kent het circuit als zijn broekzak. Hij won er trouwens al verleden jaar en pakte toen ook al de pole en alles lijkt er op te wijzen dat hij die overwinning dit jaar zal overdoen. Daarenboven blijkt de Brit de handelswijze van de nieuwe Supercup Porsche het beste onder de knie te hebben, veel rijders worstelen immers nog met de afstelling van de wagen die dit seizoen geïntroduceerd werd. Engelhart reed na Giermaziak dederde tijd, maar vliegt twee plaatsen terug op de grid wegens het niet in acht nemen van een gele vlagsituatie. De tweede startlijn wordt nu gedeeld door Michael Ammermüller en Jeroen Bleekemolen, die aast op een derde overwinning en een prachtige prestatie neerzet voor zijn eerste race met de wagen. Richie Stanawy pakte de zesde tijd en is daarmee beste rookie.

Met Sean Edwards, Jeroen Bleekemolen en Nicki Thiim vinden wij bij de snelste tien rijders drie piloten terug die verleden week nog het stuur deelden van de winnende Mercedes in de 24 uren van de Nürburgring. Sébastien Ogier kon als eenmalige ploegmaat rekenen op de goede raad van poleman Sean Edwards en slaagde er in om zijn eeuwige rivaal Sébastien Loeb acher zich te laten op de grid. Met een veertiende tijd start Ogier zondag twee plaatsen voor Loeb. Deze laatste klaagde dan weer over het feit dat hij geen enkele vrije ronde kon rijden. Trouwens vele rijders bleven stil staan op de piste in afwachting van een vrije ronde en vormden zo gevaarlijke obstakels voor de deelnemers die aan een snelle ronde bezig waren. De organisatie buigt zich momenteel nog over het probleem en overweegt straffen uit te delen aan de rijders die zich schuldig maakten aan dit eigenaardige en riskante gedrag.

Foto's: Georges De Coster



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons