van der Horst

Porsche Supercup: Spanje: Oppermachtige Sean Edwards gaat met de zege lopen

Sean Edwards - tolimit Motorsport
Sean Edwards - tolimit Motorsport
De eerste overwinning van het jaar in de Porsche Supercup is voor Sean Edwards, de Brit reed van start tot finish aan de leiding en liet de tegenstand ver achter zich naar Supercup normen. Achter de Brit werd er hevig gevochten voor de ereplaatsen en het waren tenslotte Nicki Thiim en Michael Ammermüller die Edwards vervoegden op het podium. Sébastien Loeb eindigde voor zijn eerste race in de Supercup op de elfde plaats met zijn Porsche getooid in de Martini kleuren.
Sean Edwards - tolimit Motorsport
Sean Edwards - tolimit Motorsport
Sean Edwards liet de tegenstand geen schijn van kans. Vertrokken van op pole, die hij overigens autoritair greep met een halve seconde voorsprong op de concurrentie, behield de Brit de leiding en nam onmiddellijk een kleine voorsprong. Terwijl de achtervolgers mekaar voor de wielen reden, kon de Brit profiteren van de vrije piste voor hem om steeds meer afstand te nemen van zijn tegenstanders alvorens zijn voorsprong te controleren op het einde van de race.  

Start Porsche Supercup te Spanje 2013
Start Porsche Supercup te Spanje 2013
Achter de Brit werd er wel fel gevochten voor de resterende ereplaatsen. Kuba Giermaziak had enige tijd de tweede plaats in handen maar kreeg een tik van de wagen van Ammermüller en ging daardoor erg wijd de bocht door. Nicki Thiim was de lachende derde en ging beide kemphanen voorbij en pakte alzo de tweede plaats. Ammermüller werd uiteindelijk derde alhoewel  Giermaziak nog erg kwam aandringen en de Duitser een koekje van eigen deeg gaf door hem een tik uit te delen, zonder het gewenste resultaat echter.

Jochen Habets - MOMO-Megatron
Jochen Habets - MOMO-Megatron
Alain Menu kende geen geluk voor zijn debuut in de Supercup, de Zwitser kreeg in de tweede ronde een tik en moest later opgeven. Dan verging het negenvoudig rallykampioen Sébastien Loeb beter, de Fransman eindigde na een voorzichtige race in zijn mooie zilveren Porsche op de elfde plaats na als dertiende gestart te zijn. Richie Stanaway, verleden weekend nog actief in Spa bij Aston Martin, reed dan weer zijn Dams wagen naar een negende plaats voor zijn debuut in de klasse. Alessandro Zampedri, die dit seizoen het kuipje in de MOMO-Megatron bolide #23 in Spa en op de Nürburgring afwisselt met Dylan Derdaele, finishte als zestiende en Jochen Habets eindigde op de zusterwagen in deze debuutrace, na een drive through voor een valse start, op een twintigste plaats op één ronde van winnaar Edwards.

Uitslag Porsche Supercup Spanje 2013

Kuba Giermaziak - Verva Racing Team
Kuba Giermaziak - Verva Racing Team
01. Sean Edwards
02. Nicki Thiim
03. Michael Ammermüller
04. Kuba Giermaziak
05. Michael Christensen
06. Robert Lukas
07. Klaus Bachler
08. Jeroen Mul
09. Richie Stanaway
10. Ben Barker

Foto's: Racing International Photography  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons