van der Horst

Portimao: Norbert Michelisz scoort eerste World Tour-zege, Vervisch vierde

Norbert Michelisz en Mikel Azcona (BRC Hyundai N Squadra Corse)
Norbert Michelisz en Mikel Azcona (BRC Hyundai N Squadra Corse)
In een race die niet meteen de TCR-geschiedenisboeken in zal gaan als extreem beklijvend, verzilverde polesitter Norbert Michelisz zijn pole met een eerste zege. De BRC Hyundai Elantra's bleken net een tikkeltje te snel voor het Comtoyou Racing-duo Rob Huff - Frédéric Vervisch dat met plaatsen drie en vier achter Mikel Azcona genoegen moest nemen. Comtoyou Racing monopoliseerde met Fransman John Filippi (P9), Kobe Pauwels (P10) en Tom Coronel (P11) wel het volledige TCR-Europe-podium.
 
Rob Huff - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Rob Huff - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Bij het doven van de lichten bleef de startorde voor plaatsen één tot zes ongewijzigd. Polesitter Norbert Michelisz behield de leiding voor BRC-teamgenoot Mikel Azcona, het Comtoyou-duo Huff-Vervisch, Nestor Girolami in de Honda en Ma Qing Hua in de leidende Lynk & Co. Een rangorde die ook tot het vallen van de vlag niet meer zou wijzigen. Waar Azcona de leider racelang als zijn schaduw volgde, bleven ook Huff en Vervisch lang bij de Hyundai in de buurt, zonder dat het ooit tot een rechtstreekse aanval kwam. 

Frédéric Vervisch onder druk van Nestor Girolami
Frédéric Vervisch onder druk van Nestor Girolami
Terwijl Huff zijn derde stek probleemloos veilig stelde, moest onze landgenoot in de slotronden bij het leiderstrio afhaken. De West-Vlaming kwam hierdoor nog onder druk van Nestor Girolami wiens nieuwe Honda Civic beter voor de dag kwam naarmate de race vorderde. Onze landgenoot kon de opzittende Argentijn evenwel tot de finishvlag voor blijven en werd vierde. 

Ma Qing Hua - Cyan Racing Lynk&Co
Ma Qing Hua - Cyan Racing Lynk&Co
Een eind verderop toonde Ma Qing Hua zich de snelste Lynk & Co-vertegenwoordiger. De Chinees tikte dik vier seconden voor Cyan Racing-teamgenoten Yann Ehrlacher (in de openingsronde van P11 naar P7 opgerukt) en Thed Björk als zesde aan, ook bij Cyan Racing dat topsnelheid tekort kwam ligt er zo te zien nog werk op de plank. Santiago Urrutia die morgen in race 2 vanop de pole vertrekt moest opgeven na contact met stalgenoot Ehrlacher. Een treffen waarbij overigens ook Coronel in de klappen deelde.

Kobe Pauwels - John Filippi - Tom Coronel
Kobe Pauwels - John Filippi - Tom Coronel
Viel er vooraan in het veld weinig te beleven dan was er gelukkig nog de strijd om de TCR Europe-zege tussen het Comtoyou-trio Coronel-Pauwels-Filippi. Laatsgenoemde wist aan zijn beide teamaats voorbij te gaan om afgetekend als negende aan te tikken. De broederstrijd tussen rookie Kobe Pauwels en veteraan Tom Coronel werd dan weer in het voordeel van onze 18-jarige landgenoot beslecht. 

Uitslag Race 1

Stand Kumho TCR World Tour:
1.N.Michelisz 45p
2.M.Azcona 35p
3.R.Huff 30p
4.F.Vervisch 26p
5.N.Girolami 22p
6.Ma Qing Hua 18p
7.Y.Ehrlacher 14p
8.T.Björk 12p
9.J.Filippi 10p
10.K.Pauwels 8p
11.T.Coronel 6p

Stand TCR Europe:
Comtoyou-trio lukt TCR Europe-hattrick
Comtoyou-trio lukt TCR Europe-hattrick

1.J.Filippi 45p
2.K.Pauwels 42p
3.T.Coronel 40p
4.D.Borkovic 27p
5.V.Davidovski 24p...

Foto's: WSC Ltd.Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR op zaterdag 29 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons