van der Horst

Portimão: Race 2: Eerste zege voor Griffin/Cameron (AF Corse)

AF Corse - Ferrari 458 Italia
AF Corse - Ferrari 458 Italia
De tweede GT Open race verreden over 50 minuten werd vanmiddag gewonnen door Matt Griffin en Duncan Cameron. Het Iers-Britse duo dat voortaan uitkomt op een AF Corse Ferrari 458 Italia (i.p.v. MTECH) en gisteren niet eens aan racen toe kwam door een defecte waterpomp, controleerde van begin tot einde de wedstrijd op het Porugese circuit. Bij de start verschalkte Griffin meteen de V8 Racing Corvette C6.R van polesitter Nicky Pastorelli om vervolgens een voorsprong bij elkaar te rijden die zijn minder ervaren teamgenoot Duncan Cameron in staat stelde om de leiding te behouden tot aan de meet. De jagende ex-GT1 Corvette kwam in handen van Miguel Ramos uiteindeindelijk 7.576 sec. te kort om de zege van gisteren te herhalen. De Amerikaanse GT staat daarmee wel derde in het kampioenschap.
Scuderia Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
Scuderia Villorba Corse - Ferrari 458 Italia
De meest opvallende race staat misschien wel op naam van Andrea Montermini, de voormalige Italiaanse F1-piloot moest het vandaag zonder zijn pijlsnelle teamgenoot Luca Filippi stellen, die de Formule 1 in Barcelona was gaan becommentariëren. Ondanks een derde tijd in de kwalificaties, werd de Villorba Corse Ferrari bijgevolg terugverwezen naar de laatste plaats op de grid en kreeg de Italiaanse krachtpatser bovendien nog eens 10 handicapseconden aangesmeerd. Montermini liet zich echter niet ontmoedigen en kwam na een indrukwekkende inhaalrace nog als derde over de meet en neemt na dit tweede weekend dan ook de leiding over in het kampioenschap, waarin Enzo Ide en Maxime Soulet ondanks hun afwezigheid overigens nog steeds als vijfde staan geklasseerd.

AT Racing - Ferrari 458 Italia
AT Racing - Ferrari 458 Italia
De overwinning in GTS (GT3) en vierde plaats algemeen ging ietwat verrassend naar de Russische SMP Racing Ferrari van Roman Mavlanov en de Spanjaard Pol Rossel, beide heren gingen daarmee het AF Corse exemplaar van Michael Lyons en Matteo Beretta een kleine 6 seconden vooraf. De Super GT AT Racing Ferrari van vader en zoon Talkanitsa werd zesde en staat nu tweede in het kampioenschap.

Resultaat race 2
Resultaat race 2


Foto's: Fotospeedy/GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zondag 12 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons