van der Horst

Portimão: Race 1: Pastorelli/Ramos schenken Corvette eerste zege van het seizoen

V8 Racing - Corvette C6.R
V8 Racing - Corvette C6.R
Onder de Portugese zon hebben Nicky Pastorelli en Miguel Ramos de eerste GT Open race van het weekend op hun naam geschreven. De door Patrick Selleslagh gerunde Corvette C6.R vatte de race aan van op de eerste rij, maar Miguel Ramos moest bij de start meteen de Villorba Corse en AT Racing (AF Corse) Ferrari’s van Luca Fillipi en Alexander Talkanitsa Junior voorlaten. Bij de pitstops moesten beide Italiaanse GT’s echter de nodige ‘handicapseconden’ bijtellen waardoor de SRT/V8 Racing Corvette in handen van Nicky Pastorelli zonder rechtstreeks duel de leiding kon overnemen. De mobiele aardbeving controleerde vervolgens de race en nam na 70 minuten de finishvlag met voorsprong van net geen 10 seconden op de Scuderia Villorba Corse Ferrari in handen van voormalig F1-piloot Andrea Montermini. Alexander Talkanitsa Senior kan nog iets leren van zijn eigen zoon en moest in het tweede deel van wedstrijd de rol lossen om uiteindelijk vijfde te worden.
  • Dreamdrive
Het algemene podium werd vervolledigd door de eerste GTS-wagen (GT3), zijnde de Team Novadriver Audi van Cesar Campaniço en Carlos Vieira, de Portugese combinatie die ook in de FIA GT Series al zijn snelheid heeft laten zien. Tweede in GTS en vierde algemeen was de Estamotorsports (SMP Racing) Ferrari van onder meer Alessandro Pier Guidi. Bert Longin verkoos het BRCC in Dijon boven een weekendje Portugal, maar zijn Corvette kwam nog steeds in actie. Nederlander Diederik Sijthoff moet de klus dit weekend dan ook helemaal alleen klaren en werd in race 1 na een penalty voor een onreglementaire stop pas al veertiende afgevlagd in zijn Corvette.

Resultaat race 1
Resultaat race 1


Foto: Fotospeedy/GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op zaterdag 11 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portimão.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons