van der Horst

Portimao: Toyota blijft ook in FP2 de tabellen aanvoeren

Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
Net als vanochtend was het vanmiddag alweer Toyota boven, met dit keer de #7 (Kamui Kobayashi) voor de #8 (Ryo Hirakawa). Kobayashi was met een 1:32.155 bijna een seconde sneller dan zijn landgenoot. Ook dit keer finishten de Ferrari's als derde en vierde, met de #51 voor de #50. De Porsche #6 van onder andere Laurens Vanthoor klokte dit keer slechts de tiende tijd op een goeie twee seconden van de snelste Toyota.
Iron Lynx - Porsche 911 RSR
Iron Lynx - Porsche 911 RSR
De besttijd in LMP2 ging naar Vector Sport, de WRT Oreca's realiseerden een vierde en zevende chrono. De Kessel Racing Ferrari bleef dominant in GTE, waarin de zesde tijd ging naar de AF Corse Ferrari van ondermeer Ulysse De Pauw.  Vlak daarachter eindigde de Iron Dames Porsche waarop ook Sarah Bovy in actie komt. De Iron Lynx Porsche van Alessio Picariello werd negende.


--- FIA WEC Portimao 2023 - Uitslag FP2 ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 14 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Portimão.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons